Jump to content


Photo

New D2c Modchips!


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 solid7x2

solid7x2

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 336 posts
  • Location:Newark
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 18 March 2008 - 08:40 PM

Just read this and thought the community may be interested, if they don't already know.

There is a new 9 wire D2C Chip called the Wasabi:

http://www.wasabi.net.cn/product.html

And in responce, Infectus is releasing new firmware for both infectus 2 and argon for 10 wire support. (they call it 9 + 1 clock for some reason).

http://www.infectus....-03-13 08.45.08

the skinny from infectus is that it will be all new points, so you cannot use the new 9+1 wire firmware with the 14+3 wire installs, but support will still be there for both sets of installs if updates are needed in the future.

The main difference is that the modchips will have DVD update support for both wasabi and infectus products. The infectus 2 and argon chips will need an SPI flash to be soldered on for this support. This is suposed to be an 8 wire add on chip thats going to be really easy to install, and speculation is that new argon and infectus chips will be released that already have this added on.

Personally it doesnt matter to me because I already have my 14+3 infectus 2 smile.gif

#2 XmodsUK

XmodsUK

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,120 posts
  • Location:North East UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 19 March 2008 - 07:29 PM

The Infectus and Argon chips need the extra clock wire as they don't have built in clock like the Wasabi.

Infectus have already confirmed the new producion of their Argon chips WILL have the flash already built in. Existing Argon chips will need the flash soldered to the existing points. Easy job for anyone who can solder.

#3 banner

banner

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 90 posts

Posted 20 March 2008 - 08:55 AM

also their new fw will alow their chip to support ALL wii chips, not just the d2c

yippe

#4 syntaxerror329

syntaxerror329

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,330 posts
  • Location:Niagara Falls
  • Interests:Mountain Biking, Downhill Skiing, Xbox Mod Chips, Xbox Repair, Wiikey, ARGON, D2pro, XBOX360,
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.1 (opus)

Posted 20 March 2008 - 09:05 AM

I just ordered lots more Argons. It sounds like the extra flash ram is not really needed. Maybe soldering it on will be optional.


#5 syntaxerror329

syntaxerror329

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,330 posts
  • Location:Niagara Falls
  • Interests:Mountain Biking, Downhill Skiing, Xbox Mod Chips, Xbox Repair, Wiikey, ARGON, D2pro, XBOX360,
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.1 (opus)

Posted 20 March 2008 - 09:47 AM

I just did some more reading and actually it looks like the spi flash will be required.


#6 solid7x2

solid7x2

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 336 posts
  • Location:Newark
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 10 April 2008 - 02:48 PM

The 9 wire diagram and beta firmware is now out.

http://www.infectus....-04-08 13.36.06

#7 swampy1111

swampy1111

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 346 posts

Posted 11 April 2008 - 06:53 PM

theres a few bugs in the beta firmware so ill wait till its been corrected before i use it
but i think ill stick with the argon rather than the wasabi

#8 spiffyville

spiffyville

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,013 posts
  • Location:CornHusker State
  • Interests:Working on the physics behind wingless flight for humans. Slow going so far.
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 11 April 2008 - 07:21 PM

Just installed two wasabis no problems here.

#9 swampy1111

swampy1111

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 346 posts

Posted 15 April 2008 - 02:19 AM

QUOTE(spiffyville @ Apr 11 2008, 08:57 PM) View Post

Just installed two wasabis no problems here.



sos i didn't make myself clear the bugs are in the infectus 9 wire updates wich theyre working on now all it is, is that you have to reset the wii when changing games

#10 throwingks

throwingks

    X-S Freak

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,957 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 15 April 2008 - 03:26 AM

QUOTE(spiffyville @ Apr 11 2008, 02:57 PM) View Post
Just installed two wasabis no problems here.
Did you use a transistor, or no?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users