Jump to content


Photo

Xbc V2.8 Run-time Error "339"


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 cwnixon

cwnixon

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 1 posts

Posted 22 April 2008 - 05:11 PM

I've just put in a new installation of XP SP2 and am having some trouble using XBC for my personal backups. At startup it returns the following error...

Run-time error '339':
Component 'MSCOMCTL.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid

Anyone had this problem before? I'm sure theres a simple procedure for replacing the file I just cant seem to find it. Any ideas at all would be greatly appreciated!!

THANX

e|mo/mac|Daddy

AAHA! Solved my own problem. But incase any of you run into this same issue, just follow the steps below...

1] Download a copy of MSCOMCTL.OCX from the following link...
http://www.majorgeek...es/mscomctl.zip

2] Stick your new 'MSCOMCTL.OCX' file into C:\WINDOWS\SYSTEM32\

3] Click START->RUN and type "REGSVR32 MSCOMCTL.OCX" without the quotes

4] Click OK and wait for the Successful confirmation.

That should fix the problem, did for me anyway.

#2 LtDan313

LtDan313

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 63 posts

Posted 11 January 2010 - 05:06 AM

Thanks Nice first post. It works like a charm smile.gif

#3 linnx88

linnx88

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 139 posts
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 25 December 2011 - 10:08 PM

Or you can simply put that DLL file into the same folder as XBC and it'll work without copying/registering.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users