Jump to content


Photo

Xbox Keeps Freezing?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Cowsmotrucka

Cowsmotrucka

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 24 posts

Posted 19 July 2008 - 09:32 PM

I have yet to see an xbox1 lockup ...ever...

For some reason the other day my xbox started to freeze while watching tv shows , it got progressively worse and now freezes only a few minutes after starting up.

Is it on its last leg or could there be something else causing this?

I have extra heatsinks on the mobo and feel no heat at all coming from the back (12v fan mod as well) , so I don't think its overheating..

Any help would be greatly appreciated!

#2 obcd

obcd

    X-S Hacker

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,737 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 19 July 2008 - 10:44 PM

How is your xbox modded? If it is chipped, you could have a soldering problem. Have you checked the temperature readings in your dashboard? In case of overheating, you might see them going up. The issue can also happen if your supply voltages lower due to heating up.

regards.

#3 Cowsmotrucka

Cowsmotrucka

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 24 posts

Posted 20 July 2008 - 02:52 AM

Its a softmod , temp readings are normal....just swapped out another power supply I had lying around still freezing?

Any other possibilities?

#4 ldotsfan

ldotsfan

    X-S Messiah

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,100 posts
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:unknown

Posted 20 July 2008 - 04:58 AM

1. What softmod was used?
2. Try formatting X,Y,Z and also clear E:\cache.
3. Did you ever do a hdd upgrade?

#5 kirky1991

kirky1991

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 713 posts
  • Location:Crawley,Uk
  • Xbox Version:v1.5
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 20 July 2008 - 09:07 AM

It could be the MCPX Chip going...If it is, there's nothing you can do!

#6 Cowsmotrucka

Cowsmotrucka

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 24 posts

Posted 21 July 2008 - 08:06 AM

QUOTE(ldotsfan @ Jul 20 2008, 12:34 AM) View Post

1. What softmod was used?
2. Try formatting X,Y,Z and also clear E:\cache.
3. Did you ever do a hdd upgrade?


Thnx for the help man , deleting the cache seemed to work..


QUOTE(kirky1991 @ Jul 20 2008, 04:43 AM) View Post

It could be the MCPX Chip going...If it is, there's nothing you can do!


That was my worst nightmare blink.gif

#7 1hotjob

1hotjob

    X-S Knowledgebase

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,761 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 21 July 2008 - 02:20 PM

It could be the HD is on the way out too. Make sure you have recent back ups on the PC.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users