Jump to content


Photo

Custom Ios36 Rev05 Update Stopped My Wad Manager


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 Riverpatrol

Riverpatrol

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Galway, Ireland
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 October 2008 - 04:23 PM

I think I better explain again and start at the begining step by step.
    1. I used the twilight princess exploit to install the homebrew channel on my Wii 3.2e
    2. I put wadmanger 1.1, dvdx, Loader and CIOS36_rev5-64-v1042.wad on a SD card.
    3. I use dvdx to set 249 and wad manager to install CIOS36_rev5-64-v1042.wad
    4. Using backup-creator I could create a backup image that would boot on the Wii

This worked for me on the few backups I tried.
Yesterday I spotted Wii Backup Launcher Update had been released and what I did was.
    1. I renamed CIOS36_rev5-64-v1042.wad to IOS36-64-v1042.wad and copied it to the root of my SD card.
    2. copied cIOS36_rev5-Installer.dol to my SD card and renamed it to boot.dol
    3. I ran the installer and everything seemed to go as it should.
    4. reboot the wii and wad manager and loader wont work anymore.
    5. tried using uninstaller wad to get my system back to it's original state, doesn't help

So what I think has happened is I used the wrong IOS36-64-v1042.wad and that is what's causing me my problems. If all else fails can I format the wii memory to get the machine back to factory settings and then apply the twilight exploit again?

#2 theBLUEBIRD

theBLUEBIRD

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts
  • Location:Norway
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 22 October 2008 - 04:05 PM

QUOTE(Riverpatrol @ Oct 20 2008, 05:59 PM) View Post

So what I think has happened is I used the wrong IOS36-64-v1042.wad and that is what's causing me my problems. If all else fails can I format the wii memory to get the machine back to factory settings and then apply the twilight exploit again?

I did the EXACT same thing as you did! And my Wii ended up he same way! dry.gif
But I don't think the Wad file is the problem. You see, this new cIOS include some new (DIP Module) coding that the current homebrew programs can't use. This is why most applications don't work with this new cIOS. But the problem is, now that I have installed it, I can't uninstall it because of this "DIP" issue!!

And I got to tell you, I freaked out when I learned this..!
So much that I formated my console.. But guess what...: The format didn't delete the cIOS!! I thought; "This is madness!!" And tried every other way I could to get this thing uninstalled and get my Wi back to normal. But without ANY luck..! grr.gif

I guess all we can do is wait for an updated version of "Wad Manager", "Backup Loader" and "cIOS36" itself..

If you find a way to get out of this mess, please let me know!

#3 Riverpatrol

Riverpatrol

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Galway, Ireland
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 23 October 2008 - 08:53 PM

I'll keep looking and if I find anything you'll be the first to know.

What a pain!

#4 Destino

Destino

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 11 posts

Posted 24 October 2008 - 08:08 PM

k.

Download AnyTitle Deleter http://wiibrew.org/w...nyTitle_Deleter

Load it via HBC. Then go into System Files and delete IOS249 (aka cIOS).

cIOS Rev05 is now removed.

If you want to use backup loader and wadmanger, right now. Download cIOS_fix.wad. Google it.

Use that until Wiigator's cIOS rev6 is released w/ the new version of the backup loader.

Edited by Destino, 24 October 2008 - 08:12 PM.


#5 theBLUEBIRD

theBLUEBIRD

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts
  • Location:Norway
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 25 October 2008 - 02:51 PM

Thanks for the help, man!!
But I'm afraid it's already too late for my console.. You see, I have already installed the new Nintendo firmware update hoping that would overwrite the cIOS.. So, yeah.. All I got to do now is wait for somebody to hack the new firmware.. Damit!

#6 Destino

Destino

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 11 posts

Posted 26 October 2008 - 02:01 AM

QUOTE(theBLUEBIRD @ Oct 25 2008, 06:27 AM) View Post

Thanks for the help, man!!
But I'm afraid it's already too late for my console.. You see, I have already installed the new Nintendo firmware update hoping that would overwrite the cIOS.. So, yeah.. All I got to do now is wait for somebody to hack the new firmware.. Damit!

K. You may be in luck since the tool necessary to fix your Wii have come out.

Since you have a cIOS installed, this might work for you.

http://wii.waninkoko.info/

Download Waninkoko's IOS downgrader 1.0 (you need to make an account for the forum to download)

Rename the .dol file to boot.elf and put it in the root of your SD card.

Put the Twilight Hack on your Wii. Then load TP, load Twilight Hack, and the IOS downgrader will load...

Then use the program to downgrade the IOSes to regain the fakesigning bug.

You can now install HBC again, and use anytitle deleter to delete IOS249.

WiiGator has now released Backup Launcher v3 that has waaay faster loader times, with cutscenes working properly now.

http://gbatemp.net/?...member=WiiGator

Download BUL and his cIOS installer. And install his cIOS.

Now you will have an improved Backup Launcher working, and Wad Manager working again.

Edited by Destino, 26 October 2008 - 02:04 AM.


#7 Destino

Destino

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 11 posts

Posted 26 October 2008 - 02:57 AM

Here's a mirror for IOS downgrader

http://rapidshare.co...der_v1.zip.html

#8 Destino

Destino

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 11 posts

Posted 26 October 2008 - 05:31 AM

The edit update disappeared on me. D:

Anyhow...

http://hackmii.com/2...w-channel-beta9

HBC Beta9 comes out that works on the new firmware.

#9 theBLUEBIRD

theBLUEBIRD

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts
  • Location:Norway
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 26 October 2008 - 06:04 AM

THANK YOU!!! biggrin.gif
I have downloaded all I need, and will try it tomorrow! It's getting too late right now, but I'll give you notice on the results..! Thanks again for the information, man!

-Peace n Love-

#10 theBLUEBIRD

theBLUEBIRD

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts
  • Location:Norway
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 26 October 2008 - 02:34 PM

I'm sorry to report that it failed..
I couldn't run the cIOS Downgrader with the TP-Hack. And I have found no other way to run it eather.. When I activated the TP-Hack and serched for the .elf on the SD card, the screen read:

Relocating 00000100 to 80004000 (306720 bytes)
Relocating 0004af20 to 8004cc20 (100096 bytes)
Clearing BSS (at 80067520, 469888 bytes...)
jumping to 80004000


And the screen just freeze there..

#11 Destino

Destino

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 11 posts

Posted 26 October 2008 - 05:06 PM

Try installing HBC b9 (works on new firmware). Then try to load IOS downgrader from HBC.

1. Create a folder called "IOS downgrader" in the apps folder (SD card)
2. Put the ISO downgrader's .dol file in the "IOS downgrader" folder
3. Rename to boot.dol
4. Load in HBC and see if it works.

If you still get a black screen it's probably because it's not compatible with your cIOS (or your cIOS was a bad install somehow).

#12 theBLUEBIRD

theBLUEBIRD

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts
  • Location:Norway
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 27 October 2008 - 01:24 AM

QUOTE(Destino @ Oct 26 2008, 06:42 PM) View Post

Try installing HBC b9 (works on new firmware). Then try to load IOS downgrader from HBC.

1. Create a folder called "IOS downgrader" in the apps folder (SD card)
2. Put the ISO downgrader's .dol file in the "IOS downgrader" folder
3. Rename to boot.dol
4. Load in HBC and see if it works.

If you still get a black screen it's probably because it's not compatible with your cIOS (or your cIOS was a bad install somehow).

Yeah, I auto-updated the Homebrew Channel, but I still can't boot any of my cIOS applications.. I have had no problem running other homebrew (like emulators and games) with HBC v8 or v9.

I'm thinking I somehow screwed up when installing the cIOS, and might have used a bad dump or something like that. But isn't there any way to totally format the console and install new firmware..? I tried to format my Wii using the consoles configurations menu, but I still had the same problem.. At this point it seems as if what I need is something to whipe my Wii totally clean and bring it back to life / install a "normal" IOS..

#13 Destino

Destino

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 11 posts

Posted 27 October 2008 - 03:35 AM

Nope. There's no way to "clean" the Wii AFAIK. But I don't see any reason why to get rid of cIOS. cIOS does not overwrite any of your official Nintendo IOSes.

Your Wii will function normally with it. Just that programs that automatically detect cIOS, like Wad Manager will freeze. ..But you can't use Wad Manager anyways with the newest update.



#14 Destino

Destino

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 11 posts

Posted 27 October 2008 - 11:50 PM

WAD Manager 1.3 came out today.

Try it out.

#15 theBLUEBIRD

theBLUEBIRD

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts
  • Location:Norway
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 28 October 2008 - 01:50 AM

QUOTE(Destino @ Oct 28 2008, 01:26 AM) View Post

Try it out.

I just did, and it still doesn't load.. Guess I'll have to wait and see what else the future will bring..! Thanks so much for all your help, man.. If you hear of anything else, please, let us know..!
If I find a way out of this slump, I'll report back as well..

-Peace-




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users