Jump to content


Photo

Trying To Get Xbmc As Dash Cant Find Any Threads That Help :(


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 wesleymartin

wesleymartin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 05 November 2008 - 05:19 PM

Alright I got a second hand modded xbox and it seems to be modded by gametronix, I have no idea how old it is or what chip is in it, I have tried the shortcut method word for word and it always just boots to the gametronix dash. I've opened up the xbox to try find a mod chip to see what chip was used (I thought flashing the bios to boot straight from the xbmc folder might work) but I cant find one :S I'm pretty sure it boots to c:\xboxdash.xbe, at least that was the only file I found that fitted the description of the default xbox dash, and I replaced that with the shortcut renamed the same and added the .cfg file with the path to the xbmc xbe (E:\apps\xbmc\default.xbe) it still just boots to the gametronix dash. I can open up xbmc by finding and selecting the default.xbe file through Xcommander and that works sweet but no matter what i do it just boots to the original dash sad.gif any ideas?

#2 steveo1978

steveo1978

    Local Retard

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 05 November 2008 - 06:17 PM

we need the more info on your xbox first

What does the X logo screen look like (what colors, words, and symbols are on it)

next list the contents of your C:\ and E:\ drives

#3 wesleymartin

wesleymartin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 05 November 2008 - 07:24 PM

its a green screen just like an unmodded xbox, and the main menu has emulation, games, applications, system and media centre and down the bottom of the screen it says gametronix. Theres some text that changes in the bottom left hand side of the screen and most of it is rubbish except for a bit that says "beta v1.03" On C:\audio, backup, bios, credits, emuskins, fonts, gameslist, gametronix, language, media, PROMODS, pax, psxcds, screensavers, scripts, skin, sounds, system, userdata, visualisations, web, xodash, codelist.inf, gamelist.txt, items.txt, main.ini, settings_adoc.xip, xbnc.log, Xbox Book.xtf, Xbox.xtf, xboxdash.cfg, xboxdash.xbe, xboxdashBK.xbe (the last three are ones i've touched). On E:\90x26, apps, CACHE, emu, games, gameslist, gametronix, GTXDASHG_V1.10027100, PROMODS, saves, screenshots, sys, tdata, udata, utils, XBcopy000, GAMETRONIX.xbe, screendump.bmp All the games are stored in PROMOD** folders under F:\Gameslist

#4 wesleymartin

wesleymartin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 05 November 2008 - 07:51 PM

Oh also when it boots up its a white background with a green fountain looking thingy i don't quite know how to describe it sad.gif

#5 steveo1978

steveo1978

    Local Retard

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 06 November 2008 - 06:35 AM

I did some reading and it seems GAMETRONIX preferred to flash the tsop instead of installing chips You can check the tsop solder points to see if the are closed and which tsop chip you have sue this http://forums.xbox-s...howtopic=233352 and this http://forums.xbox-s...howtopic=266342 to check the points and this to identify your tsop http://forums.xbox-s...howtopic=231408


Also try launching E:\GAMETRONIX.xbe to see if it loads your dash

#6 wesleymartin

wesleymartin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 06 November 2008 - 07:11 AM

Tried E:\GAMETRONIX.xbe and still nothing sad.gif the mother board looks like 1.0-1.1 but my tsop isnt in the list sad.gif and the points arent soldered either.... ontop of the tsop is a white sticker that says 4043 XM3 the tsop has 40 pins. lol how the hell did they mod it :S if it was a softmod i would have stuffed something up by now right? - should i lift the sticker and see if theres a brand name underneath?

Edited by wesleymartin, 06 November 2008 - 07:12 AM.


#7 wesleymartin

wesleymartin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 06 November 2008 - 07:59 AM

lifted the sticker it appears to be the STMicroelectronics tsop

Edited by wesleymartin, 06 November 2008 - 08:08 AM.


#8 steveo1978

steveo1978

    Local Retard

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 06 November 2008 - 08:12 AM

the st can be flashed using slayers or evox and i would recommend the ind-bios its great just rename the shortcuts for xbmc to evoxdash.xbe and evoxdash.cfg or you can just copy the contents of the xbmc folder to C: so that the default.xbe is like this C:\default.xbe and then rename it to evoxdash.xbe

Edited by steveo1978, 06 November 2008 - 08:13 AM.


#9 wesleymartin

wesleymartin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 06 November 2008 - 08:32 AM

thankyou heaps for your help smile.gif ill give that a try later after dinner i think lol ill ask if i run into any snags smile.gif

#10 wesleymartin

wesleymartin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 06 November 2008 - 01:52 PM

i have a 200Gb HDD in mine, slayer 2.6 says it only supports up to 137Gb sad.gif any other options?

#11 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 06 November 2008 - 02:06 PM

The rest will almost certainly be allocated to the G partition. Enable it in your dashboard. You may also need to format it - use your dash, or XBPartitioner 1.1.

#12 steveo1978

steveo1978

    Local Retard

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 06 November 2008 - 07:00 PM

Slayers should have bioses on disk that support larger partitions. If you have a 200gb hdd then i would use a bios that ends with .06 so you will just have a large F drive instead of a F & G drive

#13 wesleymartin

wesleymartin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 07 November 2008 - 02:34 AM

if i have to format it how can i keep the 35 odd games ive accumulated so far?

#14 steveo1978

steveo1978

    Local Retard

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 07 November 2008 - 07:01 AM

you should not have to format the hdd if you flash the bios but you can always just get Evox and flash the bios that way and get a bios that you want and put it in the bios folder of evox and flash if the points are not closed it will not flash and it will not make any change to your system and you will just have to solder the points then flash


#15 wesleymartin

wesleymartin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 07 November 2008 - 07:17 AM

if the points arent soldered and theres no chip put in how was it modded in the first place? thats whats got me stumped lol. would they have soldered the points, flashed the bios and then unsoldered them?

Edited by wesleymartin, 07 November 2008 - 07:20 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users