Jump to content


Photo

No Controller When Playing Homebrew Games


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 buymeapc

buymeapc

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 21 May 2009 - 01:13 AM

I've installed xHeretic on my XBMC loaded XBOX. However, when I start the game, I lose the controller functionality and I cannot play it. Am I missing something that I need to configure?

Thanks

#2 Mega Man (?)

Mega Man (?)

    X-S Genius

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPip
  • 961 posts
  • Location:So-Cal
  • Xbox Version:v1.3
  • 360 version:none

Posted 21 May 2009 - 05:38 AM

Is your controller in port "1"...?
this is usually the problem.


#3 Clockface

Clockface

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 574 posts

Posted 21 May 2009 - 02:06 PM

Does it do this with other homebrew games? If not, then perhaps the controls in Hexen just need to be defined by you.

#4 buymeapc

buymeapc

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 21 May 2009 - 06:06 PM

Currently, my controller is in port 3, but I will change it to 1. I am able to play DoomX with no problem, so I'm wondering if Clockface is right and I also have to change the controller config...

#5 Mega Man (?)

Mega Man (?)

    X-S Genius

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPip
  • 961 posts
  • Location:So-Cal
  • Xbox Version:v1.3
  • 360 version:none

Posted 21 May 2009 - 08:39 PM

When using homebrew stuff, weather its games or emu's, it is best to have your controller in port 1.
This has happened countless times to people.

I don't know what compels people to put there controllers in random ports, in the first place... but they do. rolleyes.gif



#6 buymeapc

buymeapc

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 22 May 2009 - 02:54 PM

Ok, I plugged into controller port 1 and it worked perfectly. Thanks for the advice! biggrin.gif I had originally been in controller port 1 before I got any of the homebrew stuff and the controller seemed to act flakey when browsing around in XBMC for some reason, so I switched to port 3. That's my excuse wink.gif

#7 Mega Man (?)

Mega Man (?)

    X-S Genius

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPip
  • 961 posts
  • Location:So-Cal
  • Xbox Version:v1.3
  • 360 version:none

Posted 23 May 2009 - 08:57 AM

Good...
That must be the 5th time I have helped with the same problem... and that's just me.
It is a weird phenomenon in my opinion.

Now I want people that this has happened to, to post in their "signature's":
Remember to use controller port 1, first.
cool.gif


later





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users