Jump to content


Photo

Ps3 Video Fuse


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 pigbait

pigbait

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 226 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 September 2009 - 03:54 AM

hey guys i have a 60Gb ps3 it boots up but like 10000 people no video or audio i tried the reset and called sony and the guy said im on to old of a firmware to get in to the recovery menu, I tried 3 TV's, tried new HDMI, tried just A/V ,my question is is there a blown video fuse on my mobo that would be causing this no video/audio promblem? If so can somone post some help?? I also tried a reflow of the GPU ????

#2 EpicsRedemption

EpicsRedemption

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 15 posts
  • Location:Virginia Beach
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 09 January 2010 - 03:14 PM

QUOTE(Odb718 @ Jan 29 2009, 07:40 PM) View Post

Ok somehow I fixed it... or it just started working again.
Craziest part... I have screws left over rolleyes.gif
Not sure what did it, but I took it apart, down to the motherboard shielding. Didn't take that off because I didn't see the point. Screwed everything back together and hooked it up.

When I turned it on for the first time, I didn't have the A/V cables (standard yellow red white) plugged into the PS3 or the TV. I held the power button for a complete power cycle.

The second time I plugged in the cables, turned it on holding the power down. After the reset beep, still holding the power, I hit the eject button with the same hand. (index = power, thumb = eject) Low and behold the screen popped white and black lines for a second like it was just getting a blank signal. Then the start up music played and the dashboard popped up!!

The second time I turned it on, I got the music and green and black squares as if the video card had died. (or is dieing)

BUUUUUUUUT The third time I turned it on everything worked great. I tried loading a game and it works.

Anyway, hope this works for other people. I'd just try the steps I did after I put it back together first and see if it's not like a better reset or something.



just one solution that worked for someone... i wouldn't count on this working long tho if it does there is an underlying problem somewhere with the motherboard on the ps3 that is causing the gpu to fail...

you should probably check the heat sink on the gpu and make sure you have adequate thermal paste and that your ps3 is not filled with dust and debris while your checking the thermal paste...

Edited by EpicsRedemption, 09 January 2010 - 03:15 PM.


#3 Pulsemasta

Pulsemasta

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 725 posts
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:unknown

Posted 18 January 2010 - 09:14 AM

yeah, dust could be an issue with this, if its a early 60G....

but he has probably solved the problem by now, I hope :-)

#4 michaellzzy

michaellzzy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 10 posts

Posted 31 December 2012 - 06:40 AM

Other errors such as temperature sensor defective, faulty power supply, etc. are almost impossible. A hard disk crash is excluded, because even with a defective hard drive will boot the PS3.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users