Jump to content


Photo

Xbox Bios 1.4 X2-4981 Tsop No Dvd Drive Slow Boot


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 KboxMod

KboxMod

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 18 October 2009 - 11:46 PM

Hey Guys,

Here is what I have:
- Xbox1 v1.4
- TSOP Bios flashed with x2 4981 using raincoat 0.7
- Hard drive upgraded to larger 2.5' laptop hard drive using slayers disk 2.7

Here is the issue I am having:

My plan is to build it into a slimbox and use it as a media center and that is why I flashed it with x2 4981 bios bc it has the option to skip the dvd drive check on boot-up, which it does, but it takes it a really long time to boot up. It sits on the "X" logo screen for a long time, then the xecuter2 word comes up, then the screen goes blank for about 30sec, then the dash finally loads.

I was wondering if there is anything I can do to make it boot faster with the dvd drive out or a different 256k bios I should be using that works better

Thanks for you help!

#2 rfisher1968

rfisher1968

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 61 posts

Posted 19 October 2009 - 12:16 AM

Try using X2 5035, I don't know whats different, But I'm using it on console without a DVD Drive and don't have the delay you are experiencing. Also, i don't know if X2 5035 is available in 256K.

Edited by rfisher1968, 19 October 2009 - 12:17 AM.


#3 KboxMod

KboxMod

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 19 October 2009 - 12:32 AM

Do you know what version xbox you have? I have 1.4, does the x2-5035 work on the v1.4? Does v1.4 need to use a 256k bios or not?

Thanks!

#4 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 19 October 2009 - 12:35 AM

X2.5035 is 512k, so it won't fit on a 1.4 TSOP, which needs a 256k BIOS. Try iND-BIOS.5003 instead - it's just as configurable, but it's only 256k.

#5 KboxMod

KboxMod

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 19 October 2009 - 12:49 AM

Ok, got that. Now do I flash that to the bios the same way I did x2? Save it as bios.bin and put it in raincoat 0.7 and then telnet in and flash? Or do I have to do it a different way?

Thanks for all your help.

#6 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 19 October 2009 - 01:05 AM

Depends. So long as you DON'T have a Winbond TSOP chip you can just use Evox (either as an application or as your dash) to flash the BIOS. If you have a Winbond then you need to run a Raincoat based flasher, as you described.

#7 KboxMod

KboxMod

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 19 October 2009 - 01:24 AM

Is there an easy way for me to tell if I have a winbond based chip? I am not using a modchip, my xbox is softmodded. Also, can I use your disk on a softmod xbox and a winbond chip?

#8 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 19 October 2009 - 01:40 AM

You can open the Xbox, or try flashing with Evox and see if it identifies the chip as a Winond then gives you an error.

According to your first post your Xbox isn't softmodded, it's TSOP flashed......

Yes, HeXEn works on softmod, TSOP (including Winbond) and chipped Xboxes.

#9 KboxMod

KboxMod

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 19 October 2009 - 01:44 AM

Well I softmodded it first a while ago, then I just recently flashed the TSOP with x2-7981 bc I want to take out the dvd drive. Sorry, I didnt realize that canceled out the softmod.

#10 KboxMod

KboxMod

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 19 October 2009 - 02:53 AM

The ND-BIOS.5003 doesn't seem to want to boot with the dvd drive out. Is there a setting in there that I am missing? I got it set up so that it would boot the dash I would want to boot and have the config file in the c drive and injected it, but without the dvd drive it says "loading ind bios" then goes blank and does nothing.

Ok so it finally loaded. I guess it took about the same amount of time as with the x2 bios, but the blank screen was longer. I guess the long boot will be something I will have to deal with unless anyone else has any other ideas on what might be causing it.

I do have a winbond chip.

Thanks for all your help!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users