Jump to content


Photo

Free60 JTAG/SMC XeLL Hack for Jasper-16mb Motherboards


  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#1 Xbox-Scene

Xbox-Scene

    Memba Numero Uno

  • Admin
  • 5,201 posts
  • Location:Yurop
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 09 November 2009 - 01:45 AM

Free60 JTAG/SMC XeLL Hack for Jasper-16mb Motherboards
Posted by XanTium | November 8 19:45 EST | News Category: Xbox360
 
After the release of the hack for Xenon, Falcon/Opus and Zephyr motherboards, today we get the Free60 JTAG/SMC XeLL Hack for Jasper (v4) motherboards with 16mb NAND chips (so NOT compatible with 256 & 512mb NAND yet)!
This NAND image will boot your Jasper Xbox360 right into XeLL, which allows you to launch linux distros or run libxenon homebrew software, as long as you never upgraded it via the normal MS upgrade procedures to kernel 849x or higher.

From the readme/nfo:


Finally the Jasper JTAG Hack is here :)
This is XELL (compiled 11.09.09) inserted into 6712 Jasper-Kernel.

Don't wonder about the Filesize, its correct like that. It just flashes the beginning of the NAND so your console specific data like MAC adress will stay.

Of course you should have a working backup of your NAND before you proceed.

*** NOTE ***
Only work with 16mb version, a fix may come out.


Download: n/a (contains MS code)
News-Source: xbins.org






#2 niai

niai

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 548 posts
  • Location:Ireland
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 09 November 2009 - 01:57 AM

nice one i realy cant wait for the bigger nand image to come


why dose this not work with the bigger nands and how long till thy are out i wonder

Edited by niai, 09 November 2009 - 02:01 AM.


#3 Muzzakus

Muzzakus

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 223 posts

Posted 09 November 2009 - 02:07 AM

Brilliant.

Now we need the killer APP...XBMC !

#4 mx3

mx3

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts

Posted 09 November 2009 - 02:15 AM

OMG , that was fast , can't believe my eyes . Great work to all who make these possible pop.gif beerchug.gif

#5 syntaxerror329

syntaxerror329

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,330 posts
  • Location:Niagara Falls
  • Interests:Mountain Biking, Downhill Skiing, Xbox Mod Chips, Xbox Repair, Wiikey, ARGON, D2pro, XBOX360,
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.1 (opus)

Posted 09 November 2009 - 02:17 AM

So does this work even with the most recent update? Or like the other hacks was the door closed after the August update?





#6 XanTium

XanTium

    Xanta Powa!

  • Admin
  • 3,110 posts
  • Location:Solaris
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 09 November 2009 - 02:21 AM

QUOTE(syntaxerror329 @ Nov 9 2009, 02:17 AM) View Post

So does this work even with the most recent update? Or like the other hacks was the door closed after the August update?


same, if you upgraded via the normal upgrade procedure to 849x or higher, you can not peform the JTAG hack.

#7 gingofthesouth

gingofthesouth

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 09 November 2009 - 03:26 AM

QUOTE(XanTium @ Nov 9 2009, 02:21 PM) View Post

same, if you upgraded via the normal upgrade procedure to 849x or higher, you can not peform the JTAG hack.


Any known way to roll back the firmware updates?

#8 XanTium

XanTium

    Xanta Powa!

  • Admin
  • 3,110 posts
  • Location:Solaris
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 09 November 2009 - 03:42 AM

QUOTE(gingofthesouth @ Nov 9 2009, 03:26 AM) View Post

Any known way to roll back the firmware updates?


no, not at this moment, a CB-fuse has been burned.

#9 ddxcb

ddxcb

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 403 posts

Posted 09 November 2009 - 03:42 AM

QUOTE(gingofthesouth @ Nov 8 2009, 07:26 PM) View Post

Any known way to roll back the firmware updates?


You cant bc 8*** blacklist the 4*** kernal so jtag hack for you.


#10 K1LLERHORNET

K1LLERHORNET

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 422 posts
  • Location:London
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 09 November 2009 - 03:47 AM

If i was to get a console with the required kernal/update, would i be able to dual boot dashboard?
I think i heard that somewhere.
So i could essentially have 2 consoles in one... so one dashboard for offline + back-ups & the latest dashboard for Live + originals.

Anyone know if this is possible? smile.gif

#11 sephiroth99

sephiroth99

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Location:Canada
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 09 November 2009 - 03:57 AM

QUOTE(K1LLERHORNET @ Nov 9 2009, 03:47 AM) View Post

If i was to get a console with the required kernal/update, would i be able to dual boot dashboard?
I think i heard that somewhere.
So i could essentially have 2 consoles in one... so one dashboard for offline + back-ups & the latest dashboard for Live + originals.

Anyone know if this is possible? smile.gif


I think you are looking for this : http://www.xbox-scen...pZELlGflwlM.php

dunno if you can still connect to live with a rebooted console, probably not though smile.gif

#12 melkia

melkia

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 44 posts

Posted 09 November 2009 - 04:28 AM

Would any of you fine gentlemen know what is the size of the nand on a re5 jasper? Or How would you find out?I have been waiting for the jasper to get hacked.

#13 Ninjaman

Ninjaman

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 129 posts

Posted 09 November 2009 - 04:51 AM

QUOTE(Muzzakus @ Nov 8 2009, 09:07 PM) View Post

Brilliant.

Now we need the killer APP...XBMC !



Will this or anything major happen any time soon?....only reason why I'm asking is whether or not to update my 1st gen xbox360. Any links as to what is possible with the hack at the moment...like emulators, homebrew etc....some video or pics would great too.


#14 fahrenheit

fahrenheit

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,166 posts

Posted 09 November 2009 - 05:15 AM

QUOTE(melkia @ Nov 9 2009, 04:28 PM) View Post

Would any of you fine gentlemen know what is the size of the nand on a re5 jasper? Or How would you find out?I have been waiting for the jasper to get hacked.


All non-arcade units are 16mb. The RE5 is an 'Elite' special edition, so its 16mb.

#15 kiwimods

kiwimods

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 160 posts
  • Location:New Zealand
  • Interests:Woman
  • Xbox Version:v1.6c
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 09 November 2009 - 05:16 AM

I have a few elites that have not even been switched on, i know they have the older dash on them and they are jaspers, however i thought they all had 512 or 256 mb and that extra storage had just been disabled as was not required because it was not a arcade and came with a hard drive. so in short can you confirm for me that these elites will be the 16mb mother boards?

Oh i see this was just answered thanks

PS this is great news, so happy been waiting for this for a while now. thanks to everyone involved.

Edited by kiwimods, 09 November 2009 - 05:33 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users