Jump to content


Photo

Console Not Showing Video


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 bidrug

bidrug

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 181 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 14 December 2009 - 08:09 AM

Hey everyone!

Got this CECHE01 console which seems to just died.
happened when I was out, my cousins turned it on, maybe they updated and turned off, don't really know, hope is not the case.

Symptoms:
Console powers on normally, no video in HDMI or Composite/Component
Green light comes in, blue turns on when loading a disk
Can't reset setting with PW button hold for some seconds
Turning it off takes like a minute over the power switch
Switched hard drives.
tried everything

Console was bought in USA, brought to Mexico, and sony will not fix my console even if I'm willing to pay (and the repair price has been raised to USD$$300 which is very expensive).

Nothing seems to help.

Any help will be really appreciated over this.

#2 ludacrisvp

ludacrisvp

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 217 posts
  • Location:60GB PS3 v2.41 PSP 4.01 M33
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 20 December 2009 - 01:09 AM

I would assume that you have tried the hold power button while booting til console beeps to reset video out settings?
that is my only thought for ya.

#3 bidrug

bidrug

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 181 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 26 December 2009 - 03:57 PM

QUOTE(bidrug @ Dec 14 2009, 08:09 AM) View Post

Can't reset setting with PW button hold for some seconds
Turning it off takes like a minute over the power switch
tried everything


QUOTE(ludacrisvp @ Dec 20 2009, 01:09 AM) View Post

I would assume that you have tried the hold power button while booting til console beeps to reset video out settings?
that is my only thought for ya.


I'm quoting my last post, as I think I wasn't clear enough to explain myself.
You assumed well that I've tried the hold power button while booting til console beeps to reset video settings.

No offense... but thanks

#4 Mr.Raw

Mr.Raw

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 1 posts

Posted 28 December 2009 - 04:23 PM

A friend brought me his old ps3 40g with similar fault, no video from hmdi and from scart etc, he could hear sound etc.

I took out hard drive and put it back in,ps3 said the OS was missing and currupt etc, so reinstalled like new and then i got it working.

#5 bidrug

bidrug

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 181 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 31 December 2009 - 12:25 AM

Thanks for the reply Mr.Raw!

I considered switching HDD as a way to fix it, not working.... the problem about the OS is only for 40Gb and newer units, mine was able to format the hard drive with no updates on USB at all.

my ps3 doesn't give anything, no sound, no nothing. Is more like when RAM fails with on-board video in a PC.

If the OS is damaged, well, that's another big problem, no way to fix it yet because it lives in the Nand...






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users