Jump to content


Photo

Nand Dump Went Wrong. Flash Xbreboot Doesn't Boot


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 dantok

dantok

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 125 posts
  • Location:Singapore
  • Interests:Everything you wanan do with an xbox:)<br>
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 10 February 2010 - 07:00 PM

Hey Guys!
First time doing a JTAG, However. Now reading thru again. I think my dump has errors. And if flashing back the original dump back does not work. What can i do to save my X360?

It's a Jasper 16mb with an Exploitable Dash.

Anyone's NAND i could use. I managed to have 3-4 dumps, but not sure if they are good enough.

Also, is 2ft long for the JTAG cable too long? :S

#2 Looouky

Looouky

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,060 posts
  • Location:Calgary, Alberta Canada
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 10 February 2010 - 07:20 PM

2 ft long is too long, you can not borrow someone else nand dump because your cpu key is hashed which means no other nand dump will work with your console.

compare your dumps with hex workshop, original will not boot with jtag wires in place. You might have a dead xbox on your hands.

#3 esemce

esemce

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

Posted 10 February 2010 - 07:37 PM

I used about 10 inches for my lpt cable. Maybe try nand compare tool.

@ Looouky I restored my original nand dump and my xenon booted fine with jtag wires still in place (using 3 diodes) also could he not edit his consoles info on to a donor jasper 16mb nand dump if all else fails ?

Edited by esemce, 10 February 2010 - 07:47 PM.


#4 Ranger72

Ranger72

    MOD GOD

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cumberland MD.
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 10 February 2010 - 07:42 PM

QUOTE(dantok @ Feb 10 2010, 01:00 PM) View Post



It's a Jasper 16mb with an Exploitable Dash.



It may have an exploitable dash but if it is manufactured after June 18th it will have an unexploitable CB.

Also use nand compare to compare both your nand dumps too see if there are any differences.

Edited by Ranger72, 11 February 2010 - 12:12 AM.


#5 sam3k

sam3k

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 10 February 2010 - 07:59 PM

how many dumps did u make?

Did you check ur CB build to make sure it's exploitable?



#6 dantok

dantok

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 125 posts
  • Location:Singapore
  • Interests:Everything you wanan do with an xbox:)<br>
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 10 February 2010 - 11:39 PM

QUOTE(sam3k @ Feb 11 2010, 06:59 AM) View Post

how many dumps did u make?

Did you check ur CB build to make sure it's exploitable?


Checked and confirmed that the CB is exploitable. I didn't get the Flash Config, but the Flash Tool could read the file. and Degraded opened the file as well, and had very little bad blocks. Any chance of recovery?

#7 sabbath_dude

sabbath_dude

    X-S Hacker

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,288 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
  • Interests:Xbox, Rock music, Beer
  • Xbox Version:v1.6c
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 10 February 2010 - 11:57 PM

All you need for recovery is your CPU key and a donor NAND dump. Use BinCrypt2 to extract and encrypt the KV from the donor NAND. Flash XBR to your 360 and inject the donor KV. However, you haven't told us what you've done so far and what the exact problem is. You need to give more info like if you've managed to get Xell running (boot using the eject button), what happens when you try to boot XBR, what happens when your original NAND dump is flashed back, error messages, ROL errors etc.

#8 dantok

dantok

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 125 posts
  • Location:Singapore
  • Interests:Everything you wanan do with an xbox:)<br>
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 11 February 2010 - 12:53 AM

Hey Sabbath,

This is what happened. I did 3 Dumps of the systems original Flash.

I extracted the KV and the RawConfig file from the Original Dump and injected it into the XBR Jasper 16a Flash.

I then flashed the 360. And there was nothing on screen. No error messages only 3 Lights on the red ring.

Please kindly help. Anyone knows where i can find a Donor Jasper Flash?

#9 sam3k

sam3k

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 11 February 2010 - 10:53 AM

I had the same exact problem the way I solved it is by first erasing the nand completely and then flash it with xbr.bin


use this command to erase
CODE

nandpro lpt: -e16 0 400


#10 onzarob

onzarob

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 21 posts

Posted 11 February 2010 - 05:14 PM

have you tried flashing back your original NAND image, if it boot your JTAG wiring is not working. This happen to me. If you get a blank screen again you know its the NAND image thats not right wink.gif

#11 cardboardbox

cardboardbox

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 276 posts

Posted 11 February 2010 - 09:21 PM

I got the RROD like you did and I found stray solder on my mobo. After cleaning it everything worked. I'm not exactly certain it was the solder causing the problem but I'd take a good look at your mobo before continuing.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users