Jump to content


Photo

2 Red Lights And Strange Problem


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 philly316

philly316

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 15 February 2010 - 11:12 PM

I just got a xbox 360 that is broken for repair. The problem is when I power on the console, there is 2 red lights. First, I tough it was only an overheat problem. But, the fan only works for few seconds and shuts down.

The DVD drive doesn't work. I cannot open it, I just hear the little sound at the beginning when you power on the xbox. I've tried it on a different xbox and it works perfectly.

Finally, the power brick lights is orange even when I power up the console.

I've tried the Xclamp and put new thermal paste on CPU and GPU and thermal pads on the four chips.

Anyone have an idea?
Thanks

#2 WorldFormula

WorldFormula

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 196 posts
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 15 February 2010 - 11:14 PM

Pull the secondary error code and go from there. I'd assume it's an 0013.

#3 Extreme Gaming

Extreme Gaming

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 6 posts
  • Location:Ontario, Canada
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 16 February 2010 - 12:13 AM

If you've replaced the thermal paste and still get two red lights, you'll need to reflow the GPU chip to clear this error. You can't access the drive because the console powers down. I would recommend someone with a rework station to reflow your console's GPU.

Edited by Extreme Gaming, 16 February 2010 - 12:14 AM.


#4 philly316

philly316

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 16 February 2010 - 12:48 AM

So I need a staion with a kind of heat gun? Reflow the GPU solder

#5 WorldFormula

WorldFormula

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 196 posts
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 16 February 2010 - 02:55 AM

Whats the secondary error code?

#6 philly316

philly316

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 16 February 2010 - 10:40 PM

I have the 0011 error.

#7 mgeno216

mgeno216

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 126 posts
  • Location:Wheaton, Illinois
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 17 February 2010 - 04:50 AM

0011 means the CPU is overheating. Try playing around with the screw tightness. If you could, remove the CPU heatsink and check if there is a indentation where the thermal compound is. If you just got this console and it hasn't ever worked for you, you can't rule out a faulty temp sensor. It is rare but possible. The trace can be cut, but use that as a last resort. It is a bitch to reconnect.

The cause is 95% due to improper heatsink tightening. There is no need for a reflow, that wouldn't make much sense. A cold or fractured solder joint wouldn't cause a overheat. So first check for themal indentation then play around with screw tightness, try CPU tighter and GPU looser, finally cut the trace if all else fails.

Cutting trace
http://xbox-experts....cpu-temp-trace/

Good Luck
Mike

#8 philly316

philly316

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 17 February 2010 - 06:39 AM

Ok thanks. I wish i won't need to cut any traces.
But luckily, I have at my disposal a microscope. It could help

#9 philly316

philly316

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 22 February 2010 - 07:25 PM

Found my problem, there was no contact with the heatsink. But now I have another one. I have the e76 problem. I reed it was with the ethernet card. What can i do.? Change the chip?

#10 WorldFormula

WorldFormula

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 196 posts
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 23 February 2010 - 01:08 AM

What is the history of the console?

#11 philly316

philly316

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 23 February 2010 - 01:26 AM

First, the xbox was rrod. Like I said before, i had some problem fixing it with the 2 red lights. I finally fixed that problem. Now, i have that E76 error, which, like I reed, it is a network adapter problem and that the ICS chip is the common problem.

#12 WorldFormula

WorldFormula

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 196 posts
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 23 February 2010 - 01:36 AM

Oh, I didn't realize this was the same xbox. Check inside the ethernet port for any bent pins or damage.

#13 philly316

philly316

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 23 February 2010 - 05:15 PM

The pins are ok. I remove the pin and put it back to make sure it wasn't a bad solder but still nothing, same error appears on the tv, e76

#14 MadMaxGR

MadMaxGR

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,807 posts
  • Location:Cyprus
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 24 February 2010 - 08:41 AM

I would recommend you to replace that Ethernet chip with a new one. But, if you want to try your luck, rare cases have fixed this error by reflowing the Southbridge...

Generally the route to ethernet is going thru the Southbridge. It worth a try I guess.

#15 philly316

philly316

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 02 March 2010 - 10:44 PM

No luck with the ethernet chip. I soldered a new chip that I received from digikey and I still have the same error, i red light and the e76. I think its time for reflow. Should I reflow all the board (southbridge, northbridge, CPU, GPU) ?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users