Jump to content


Photo

Xecuter 2.6 Ce Lite Help !please Newbie Is Lost


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 rob251

rob251

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 21 February 2010 - 10:04 PM

Hi
a buddie talked me into a xbox mod. its the origional black one, he called it a virgin, as no one has ever opened it.
I got what he told me the xecuter 2.6 light and solder less adapter from divineo. and a 200 gig hard drive.he wanted me to get the big drive so I could save all my games to the drive like he does
well i went to him and he opened it up and put the chip in and hard drive , and couldnt get it past the call for service screen.
and then told me he didnt know what to do , and to post for help. he gave me this disk with auto installer on it, and it says sorry your xbox doesent reconize this disk.
so I went home and played with it. with the switchs set to disable the chip and old drive in it works as before.
So now what.?????... What I need is someone to walk a dummie thru this.
What I wanted the mod for was for the xbmc and naviX. and he said he had some emulators to run old games like pacman and glaxian, that my kids wanted .
so can anyone tell me what to do. I have tried reading thru somethings and have no clue what I looking at.
my only other option is to find someone to send it to....but I think with a dummies guide i could get it running
uhh.gif

#2 murauder

murauder

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 236 posts
  • Location:Ky, U.S.A.
  • Interests:Music, computers, electronics, internet, technology, guitar, writing, video games, outdoors and guns
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 22 February 2010 - 02:43 AM

whats the error number that it gives when it says call for service?
try different bank settings on the chip.
has the chip had a modified BIOS flashed to it?
if no one has ever flashed the chip then it should still have flashbios on one of its banks (a blue screen for flashing your bios).
if it has been flashed before then google and download a copy of slayers 2.7 and burn it to a dvd-r (memorex works pretty well)

#3 rob251

rob251

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 22 February 2010 - 07:07 AM

QUOTE(murauder @ Feb 21 2010, 08:43 PM) View Post

whats the error number that it gives when it says call for service?
try different bank settings on the chip.
has the chip had a modified BIOS flashed to it?
if no one has ever flashed the chip then it should still have flashbios on one of its banks (a blue screen for flashing your bios).
if it has been flashed before then google and download a copy of slayers 2.7 and burn it to a dvd-r (memorex works pretty well)


well it tried with different switch settings will hook it back up and see what the error code if there is one. all i saw was alot of writing. and call for service. the chip is new. so how it came is how it is, i never saw a screen for flashing the bios. the disk he gave me was the one he used on his xbox, which didnot do anything.
i tied the switches on bank 1 and bank 2 and nothing different happened. if the switch for the chip enabled is on i get the flashing red light on front, if i disable the chip it boots normal, same goes no matter what position the back switch is in

#4 steveo1978

steveo1978

    Super Moderator

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,966 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 22 February 2010 - 09:04 AM

if the chip doesnt work when you turn it on it means either the install is wrong or the chip is bad. The easy way to find out which it is is take the chip to your friends house and see if it will work in his xbox. If the chip works and the flash bios screen comes up like murauder mentioned the chip is good. If the flash bios does come up or it dont try flashing the chip by first put his chip in his xbox then boot the xbox and then with the xbox still on switch the chips out and flash your chip with a bios that will work in your xbox if all goes well you can start his xbox with your chip on and it will work. If the flashing doesnt work your chip is most likely dead. If the flash bios came up when you tried to use it in your friends xbox then check to make sure your solderless adapter is installed right. Also make sure its the right solderless adapter for that chip and for your xbox.

#5 rob251

rob251

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 22 February 2010 - 04:47 PM

QUOTE(steveo1978 @ Feb 22 2010, 03:04 AM) View Post

if the chip doesnt work when you turn it on it means either the install is wrong or the chip is bad. The easy way to find out which it is is take the chip to your friends house and see if it will work in his xbox. If the chip works and the flash bios screen comes up like murauder mentioned the chip is good. If the flash bios does come up or it dont try flashing the chip by first put his chip in his xbox then boot the xbox and then with the xbox still on switch the chips out and flash your chip with a bios that will work in your xbox if all goes well you can start his xbox with your chip on and it will work. If the flashing doesnt work your chip is most likely dead. If the flash bios came up when you tried to use it in your friends xbox then check to make sure your solderless adapter is installed right. Also make sure its the right solderless adapter for that chip and for your xbox.

ok
I went and looked again
he gave me slayers auto install he used. he said its the newst one and he just used it to update his
I cant get the error screen to come up
all it does id the chip is on with the switch is try to boot. box will try 3x then the front button will just flash red. and do nothing. I can turn switch off and box will work as it did before we put chip in. he went and checked the solderless adapter ( it should be correct it came in a kit) like the intructions said and he says that part is fine
so I will try the place i got chip and see what happens there

#6 rob251

rob251

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 23 February 2010 - 03:47 AM

QUOTE(rob251 @ Feb 22 2010, 10:47 AM) View Post

ok
I went and looked again
he gave me slayers auto install he used. he said its the newst one and he just used it to update his
I cant get the error screen to come up
all it does id the chip is on with the switch is try to boot. box will try 3x then the front button will just flash red. and do nothing. I can turn switch off and box will work as it did before we put chip in. he went and checked the solderless adapter ( it should be correct it came in a kit) like the intructions said and he says that part is fine
so I will try the place i got chip and see what happens there


I wrote company I got chip from and they agreed with you guys and want me to send chip back for replace ment
will let you guys know when I get new one...company said could be sevearl weeks
thanks for the help

#7 murauder

murauder

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 236 posts
  • Location:Ky, U.S.A.
  • Interests:Music, computers, electronics, internet, technology, guitar, writing, video games, outdoors and guns
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 23 February 2010 - 04:07 AM

what version is your xbox by the way?

check HERE

#8 rob251

rob251

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 24 February 2010 - 05:11 AM

QUOTE(murauder @ Feb 22 2010, 10:07 PM) View Post

what version is your xbox by the way?

check HERE

1.4 1.5 has focus chip according to that guide

#9 murauder

murauder

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 236 posts
  • Location:Ky, U.S.A.
  • Interests:Music, computers, electronics, internet, technology, guitar, writing, video games, outdoors and guns
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 24 February 2010 - 06:39 AM

have you tried powering on with the power AND the eject button?
2.6ce has 2x 512k banks on it. selectable by powering on with the power or eject buttons. one or the other should have flashbios on it

#10 rob251

rob251

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 15 March 2010 - 04:29 AM

QUOTE(murauder @ Feb 24 2010, 12:39 AM) View Post

have you tried powering on with the power AND the eject button?
2.6ce has 2x 512k banks on it. selectable by powering on with the power or eject buttons. one or the other should have flashbios on it

Ok
I got my new chip. I aslo put in the 200g hard drive
I now get to the flashbios screen says flashbios 3.o.3
I put in my buddies disk that he says is slayers 2.6 final auto installer and nothing happens.( its the one he uses) it just ejecs the dvd. I slect the load from disk selection. but is doenst do anything
so now what do I do???

#11 Alex548

Alex548

    X-S Knowledgebase

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,411 posts
  • Gender:Male
  • Location:Your mom's house
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 15 March 2010 - 07:32 AM

You need to flash a BIOS onto the chip before it will do anything.

Boot up to FlashBIOS 3.03, then flip the switch to the other bank, then reflash the chip.

Best option would be to flash via http (network flash).

Connect your xbox to your PC, then flash the BIOS from your PC:
http://www.team-xecu...shbios/http.htm

You will need a hacked BIOS to flash onto the chip. I suggest X2_5035.
It's a 512K BIOS so it will fit on the bank without having to resize it.

Download it to your PC, then follow the flashing tutorial above to put it onto your chip.

Once it's on the chip, you can use Slayer's to install a dashboard onto the hard drive.

Edited by Alex548, 15 March 2010 - 07:34 AM.


#12 rob251

rob251

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 16 March 2010 - 02:03 AM

QUOTE(Alex548 @ Mar 15 2010, 01:32 AM) View Post

You need to flash a BIOS onto the chip before it will do anything.

Boot up to FlashBIOS 3.03, then flip the switch to the other bank, then reflash the chip.

Best option would be to flash via http (network flash).

Connect your xbox to your PC, then flash the BIOS from your PC:
http://www.team-xecu...shbios/http.htm

You will need a hacked BIOS to flash onto the chip. I suggest X2_5035.
It's a 512K BIOS so it will fit on the bank without having to resize it.

Download it to your PC, then follow the flashing tutorial above to put it onto your chip.

Once it's on the chip, you can use Slayer's to install a dashboard onto the hard drive.

Ok I did all that and I thought it all went well. it flashed ...but now when i turned it back on
I have no video. but hear the audio like the xbox is booting up
I tried switching beteen both banks on the switches and get same thing. I flashed to bank 1 like you said.....so what went wrong??? I used the bios you said. I just dont get the enjoy screen..lol

#13 murauder

murauder

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 236 posts
  • Location:Ky, U.S.A.
  • Interests:Music, computers, electronics, internet, technology, guitar, writing, video games, outdoors and guns
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 16 March 2010 - 03:51 AM

did you use x2 5035 vOLD? or x2 5035 v16?

#14 rob251

rob251

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 16 March 2010 - 04:10 AM

QUOTE(murauder @ Mar 15 2010, 09:51 PM) View Post

did you use x2 5035 vOLD? or x2 5035 v16?

just said x2 5035
i have the file if you need to see it
is there a way to fix it or am i screwed ???
i knew I should of sent it off somewhere

Edited by rob251, 16 March 2010 - 04:11 AM.


#15 steveo1978

steveo1978

    Super Moderator

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,966 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 16 March 2010 - 04:33 AM

one of the problems I hate about executor chips is that e=when you try and flash it with a bios it always flashes both banks. Thats why no matter what bank you choose its the same thing. You probablem is totally fixable and you have alot of different choices. First though you are gonna need ftp access to the xbox if not you are gonna need to download slayers boot cd.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users