Jump to content


Photo

Able To Save Wii With Black Screen?


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 BoNg420

BoNg420

    X-S Messiah

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,809 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 25 February 2010 - 01:18 PM

I have a friends wii which loads up to a black screen. It has 3.4u on it. Is there a way to save it? I seen something about using a gamecube controller and a game with a higher firmware then what is on the console.

Anyone have any ideas?

#2 steveo1978

steveo1978

    Local Retard

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 February 2010 - 10:11 AM

He didnt have preloader/priiloader installed on it did he?

looked around and found he might be in luck I will hit you up on AIM later today and give you some links that will help you see if it can be saved. It actually doesnt look that bad for it. What caused the black screen?

Edited by steveo1978, 26 February 2010 - 10:23 AM.


#3 BoNg420

BoNg420

    X-S Messiah

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,809 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 February 2010 - 12:15 PM

QUOTE(steveo1978 @ Feb 26 2010, 04:11 AM) View Post

He didnt have preloader/priiloader installed on it did he?

looked around and found he might be in luck I will hit you up on AIM later today and give you some links that will help you see if it can be saved. It actually doesnt look that bad for it. What caused the black screen?


Dunno what caused it.

I have tried a bunch of stuff, there is supposed to be preloader but that doesn't boot.

Its actually not a black screen on my TV, it says no signal.

The wii responds, ejects discs, sounds like its reading them, but has no picture.

#4 steveo1978

steveo1978

    Local Retard

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 February 2010 - 01:02 PM

might just be a hardware failure. Do you have another wii that can be used to try some stuff out? There are 2 parts on the wii that may cause what you are getting thats the wifi module or the bluetooth module if you could get the ones off a working console and try them on that one that would either show whats needs to be replaced or eliminate them as the cause. If doing that does not help you might have to get the savemii dongle.

I guess when you said preloader didnt load you tried holding down the reset button when you powered on the Wii.

The more I read about the Wii the more I see that it maybe the better system this gen. Because there is almost nothing that a person cant fix their self on these things.

Just read that you can use the gamecube controller instead of the savemii thing. there are youtube videos on that. look for savemiifrii.


Edited by steveo1978, 26 February 2010 - 01:21 PM.


#5 BoNg420

BoNg420

    X-S Messiah

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,809 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 February 2010 - 02:55 PM

QUOTE(steveo1978 @ Feb 26 2010, 07:02 AM) View Post

might just be a hardware failure. Do you have another wii that can be used to try some stuff out? There are 2 parts on the wii that may cause what you are getting thats the wifi module or the bluetooth module if you could get the ones off a working console and try them on that one that would either show whats needs to be replaced or eliminate them as the cause. If doing that does not help you might have to get the savemii dongle.

I guess when you said preloader didnt load you tried holding down the reset button when you powered on the Wii.

The more I read about the Wii the more I see that it maybe the better system this gen. Because there is almost nothing that a person cant fix their self on these things.

Just read that you can use the gamecube controller instead of the savemii thing. there are youtube videos on that. look for savemiifrii.


Yea I don't know why it wont come on but it was do to some softmod thing.

I tried the gamecube controller and it didnt work. I tested it on my Wii and it worked. It just shows no signal on the TV and I tried tons of times.

#6 steveo1978

steveo1978

    Local Retard

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 February 2010 - 04:45 PM

been trying to reach you on AIM

#7 BoNg420

BoNg420

    X-S Messiah

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,809 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 February 2010 - 05:37 PM

QUOTE(steveo1978 @ Feb 26 2010, 10:45 AM) View Post

been trying to reach you on AIM


Im not home now, so I'm signed on there, but away.

#8 lenselijertje

lenselijertje

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 130 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 20 March 2010 - 08:29 PM

you should check out the 'savemii' website, it can help with your problem i think.

#9 steveo1978

steveo1978

    Local Retard

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,967 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 21 March 2010 - 06:03 AM

yeah he has tried that. It was a no go




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users