Jump to content


Photo

Easy Freeboot


  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#1 sneakypeanut

sneakypeanut

    X-S Young Member

  • Dev/Contributor
  • Pip
  • 57 posts
  • Location:england
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 17 April 2010 - 08:20 PM

Hi all I made this simple program to help out any trying to install Freeboot 0.31

All it does is allow you use freeboot 0.31 but instead of using cmd you get a nice simple GUI instead smile.gif

Download Here V0.5
EDIT
Download Here V2.0

Report any problems in this Topic

Thanks

Sneaky peanut

Changelog:
0.5 first release:
initial release

1.5 release:
recoded lots of it
Added fuse.txt to cpukey
filedialogs added
advance menu added
removed validation

2.0 release:
New gui
Recoded
Bug fixes
removed advanced menu
added file validation
changed file names

EDIT

libeay32.dll Are a freeboot/ibuild.exe problem not to do with easy freeboot
Libeay32.DLL Download

Edited by sneakypeanut, 19 April 2010 - 01:09 AM.


#2 antisniperspy

antisniperspy

    X-S Senior Member

  • Last Chance
  • PipPip
  • 209 posts
  • Location:Michigan
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 17 April 2010 - 08:39 PM

Nice program, I will try it out once I find my org NAND.

#3 Faluke

Faluke

    Multiple Accounts

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 279 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 18 April 2010 - 05:04 PM

Not trying to hijack this thread I just think either of you two could give me a quick answer to this question:

Does freeboot replace xbr? In other words do i reflash with freeboot and can I still use autolaunch?

Currently I have XBR_3 on a Jasper 256 with xellous and quicklaunch.

I'm not sure I understand what freeboot is.

#4 kspamhere

kspamhere

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts

Posted 18 April 2010 - 05:06 PM

seems nice an easy, will test out

#5 Mr.RedRing

Mr.RedRing

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 190 posts

Posted 18 April 2010 - 05:12 PM

QUOTE(Faluke @ Apr 18 2010, 12:04 PM) View Post

Not trying to hijack this thread I just think either of you two could give me a quick answer to this question:

Does freeboot replace xbr? In other words do i reflash with freeboot and can I still use autolaunch?

Currently I have XBR_3 on a Jasper 256 with xellous and quicklaunch.

I'm not sure I understand what freeboot is.


I've been wondering the same thing too. I have XBR on my system now, but it sounds like I can use freeBoot now since it no longer requires a secondary nand. Sounds like FreeBoot is replacing XBR though...

#6 NeilB91

NeilB91

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts
  • Location:Ireland
  • Interests:Horse racing, show jumping, cross country, hunting, fishing, cars, music, cooking
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 18 April 2010 - 05:25 PM

Thank you sneaky peanut, this will be very useful for me. biggrin.gif

#7 [Imported]Intruder

[Imported]Intruder

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 82 posts
  • Location:England
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 18 April 2010 - 05:48 PM

QUOTE(Mr.RedRing @ Apr 18 2010, 05:12 PM) View Post

. Sounds like FreeBoot is replacing XBR though...


No it's not.... freeboot was always around, even before XBR

#8 Faluke

Faluke

    Multiple Accounts

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 279 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 18 April 2010 - 05:51 PM

Still though, what is it? Is it a nand replacement? Does it replace XBR? Can I do all the same stuff with Freeboot as I can do with XBR? I'm asking because I have a nonmodded box that has the newest kernel on it and I can't play mulitplayer MW2 on my local LAN because XBR is different kernel.

#9 dough4you

dough4you

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 48 posts

Posted 18 April 2010 - 06:17 PM

Looks easy enough. Looking forward to switching from XBR3, what with all the game freezing issues I'm having.

Question:
How does one generate the SMC.BIN to be used?

#10 sudeki300

sudeki300

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 101 posts

Posted 18 April 2010 - 06:26 PM

QUOTE(dough4you @ Apr 18 2010, 06:17 PM) View Post

Looks easy enough. Looking forward to switching from XBR3, what with all the game freezing issues I'm having.

Question:
How does one generate the SMC.BIN to be used?


what version of console have you got has i have never had one game freeze on me while using XBR3, and have never heard of amyone getting any freezing on XBR3. i only heard of this on early versions of freeboot.................sudeki300

#11 dschu012

dschu012

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 121 posts

Posted 18 April 2010 - 06:35 PM

QUOTE(Faluke @ Apr 18 2010, 05:51 PM) View Post

Still though, what is it? Is it a nand replacement? Does it replace XBR? Can I do all the same stuff with Freeboot as I can do with XBR? I'm asking because I have a nonmodded box that has the newest kernel on it and I can't play mulitplayer MW2 on my local LAN because XBR is different kernel.

Yes it will replace XBR with 2.0.9199.0 and can do the same things as XBR can + a little more.

#12 Morning Call

Morning Call

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 229 posts

Posted 18 April 2010 - 06:37 PM

QUOTE
Intruder' date='Apr 18 2010, 12:48 PM' post='4676828']
No it's not.... freeboot was always around, even before XBR



he was right though. its replacing xbr because xbr was the only single nand solution before. and now that the new cygnos chip doesnt have dual nand anymore, obviously freeboot was gonna have to support it as freeboot/cygnos pretty much goes hand in hand it seems wink.gif

#13 juggahax0r

juggahax0r

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 603 posts
  • Location:Dayton, OH
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 18 April 2010 - 06:40 PM

I was wondering when someone was going to whip out a simple GUI for this , going to give it a try later this week.

#14 dough4you

dough4you

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 48 posts

Posted 18 April 2010 - 06:44 PM

QUOTE(sudeki300 @ Apr 18 2010, 06:26 PM) View Post

what version of console have you got has i have never had one game freeze on me while using XBR3, and have never heard of amyone getting any freezing on XBR3. i only heard of this on early versions of freeboot.................sudeki300


Jasper 16mb with the older southbridge (correct version of XBR3 used).

Freezing/slowdown issues are known with XBR3 when playing certain games. Some people can't even load some games.

I've been having issues with Darksiders.


Question: How do I generate SMC.BIN to use with easy Freeboot? 360 flash tool generates SMC_dec and SMC_enc bins. Am I supposed to rename one of these?

#15 clouduz

clouduz

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 99 posts

Posted 18 April 2010 - 07:16 PM

QUOTE(dough4you @ Apr 18 2010, 12:44 PM) View Post

Jasper 16mb with the older southbridge (correct version of XBR3 used).

Freezing/slowdown issues are known with XBR3 when playing certain games. Some people can't even load some games.

I've been having issues with Darksiders.
Question: How do I generate SMC.BIN to use with easy Freeboot? 360 flash tool generates SMC_dec and SMC_enc bins. Am I supposed to rename one of these?



Really I have a Jasper with XBR3 and I have NO issues whatsoever...Played and beat darksiders also. I'm waiting on xbr4 b/c it seems like a hassle to change to freeboot plus the 9199 kernel doesn't offer anything I need now




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users