Jump to content


Photo

A/v Signal Cuts Out Intermittently W/ Hd Cables


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 PsychoNavigator

PsychoNavigator

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 22 April 2010 - 06:06 AM

So I went and bought some HD Cables for the xbox, since the wifey and I bought a new HDTV. They look great, no bends or kinks... but ever since using them, I've been experienceing the occasional signal dropout. We'll be watching a program or playing a game and bam, the signal just disappears for a second then comes back on. I never had this happen with the standard cables, and at first I just thought it might be the connection to my server as it's wireless, But games do the same thing as well. It occurs mabe one every 10 or 15 minutes, but it's annoying.

Anyone ever have any experience with this?

#2 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 22 April 2010 - 07:22 AM

You need to work out if the problem is with the component output from the Xbox, or the component input to the TV. At this stage based on your information each is equally likely. If you have another device with component output, try that in the same inputs you currently use for your Xbox, or alternatively try your Xbox in another HDTV.

#3 PsychoNavigator

PsychoNavigator

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 22 April 2010 - 08:41 AM

QUOTE(Heimdall @ Apr 22 2010, 04:22 PM) View Post

You need to work out if the problem is with the component output from the Xbox, or the component input to the TV. At this stage based on your information each is equally likely. If you have another device with component output, try that in the same inputs you currently use for your Xbox, or alternatively try your Xbox in another HDTV.


Good call. I bought a set for my ps2 as well, so I'll experiment by swapping connections at the TV and report back.

#4 PsychoNavigator

PsychoNavigator

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 23 April 2010 - 01:30 PM

QUOTE(PsychoNavigator @ Apr 22 2010, 05:41 PM) View Post

Good call. I bought a set for my ps2 as well, so I'll experiment by swapping connections at the TV and report back.


Okay, swapped terminals and the same thing. Very infrequent, maybe once every 15 minutes or so...

Any suggestions? Would I possibly need to adjust the cache to a larger amount on one of the settings in there? This occurs with video streaming from my tower as well as games loaded from the internal HDD.

#5 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 23 April 2010 - 02:53 PM

If the PS2 works but the Xbox doesn't then (obviously) the problem is with the Xbox or its cables. It's unlikely to be a cache size problem, because games still work and because if the cache is empty the screen freezes and stutters, it doesn't blank.

When the signal drops out while you are playing a game, is it just the video that disappears, or is it the audio as well?

#6 PsychoNavigator

PsychoNavigator

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 26 April 2010 - 05:09 AM

QUOTE(Heimdall @ Apr 23 2010, 11:53 PM) View Post

If the PS2 works but the Xbox doesn't then (obviously) the problem is with the Xbox or its cables. It's unlikely to be a cache size problem, because games still work and because if the cache is empty the screen freezes and stutters, it doesn't blank.

When the signal drops out while you are playing a game, is it just the video that disappears, or is it the audio as well?


It's the video & audio together. It doesn't seem to do it when the xbox sits idle with the screen saver. I never saw it happen with the standard cables, so either these new cables are shite, or something's loopy in the xbox.

Sucks, as locating new authentic xbox cables are a losing proposition, especially in australia.

#7 PsychoNavigator

PsychoNavigator

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 27 April 2010 - 06:54 AM

Okay... paying closer attention, and it seems like it's just the video that seems to cut out...

No idea if this helps anything along. Also I was wrong about it cutting out on the screensaver, does it there too.

Edited by PsychoNavigator, 27 April 2010 - 06:55 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users