Jump to content


Photo

Connectionproblem With Xlink Kai


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 kettenschutz

kettenschutz

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 142 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 13 July 2010 - 02:04 PM

Hey there,

im not really sure if this is the correct forum. but it should be.
(If not feel free to move or delete it ..)

i got a SMC Xenon Box with latest freebot and dashlaunch 1.0 installed
kxampatch is stored on hdd -> dashlaunch works fine, so FSD boots up fine
that means that the 30ms ping patch should be installed properly

my network looks like this :

i have a little server on the rooftop of our house. on this thing runs a webserver, ftp server and some things like that.
the xlink kai tool runs here, too
the xbox, the server and my laptop are connected via one router in the same network.
port 30000 is forwarded for the server on my router. xbox is dmz

i can connect the xlink tool via web from my laptop without problems. i can join and create arenas, talk with ppl and so on

now comes the problem
if i join a game, maybe Borderlands, in Xlink, i start the xbox with the game loaded, open syslink game and start the search for games on the xbox
here comes "no games found". whatever i do, "no games found"

for testing i setted the server as "dmz" (all ports forwarded) but this occurs in the same issue

xlink works well. like i said i see a lot of games and gamers, can join and create arenas
the xbox is successfully connected to my network.
file transfer protocol runs great and with fullspeed

in xlink forums they havent any solution for me, hopefully you have :-(

best regards

#2 c-2

c-2

    X-S Freak

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1,453 posts
  • Location:www.teamxlink.co.uk
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 13 July 2010 - 04:19 PM

does kai detect your xbox ? .. is the laptop wireless ? .. if it is try wiring everything even just as a test. kai doesn't like wireless computers.

#3 soulwarrior

soulwarrior

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 207 posts

Posted 13 July 2010 - 11:22 PM

QUOTE(c-2 @ Jul 13 2010, 11:19 AM) View Post

does kai detect your xbox ? .. is the laptop wireless ? .. if it is try wiring everything even just as a test. kai doesn't like wireless computers.

It could just be he doesn't have the lastest title update for the game he is trying to play. My setup is 360-->wireless laptop and it works fine.


#4 kettenschutz

kettenschutz

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 142 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 14 July 2010 - 09:33 AM

hey

first, thanks for your replies smile.gif

Yes, my laptop is wireless, BUT : the KAI tool runs on the server, which is LAN connected
the laptop only uses the webserver of KAI wo configuring
so this shouldnt be the problem

i deleted and renewed all titleupdates in cache and tried 3 different games, same issue sad.gif
whether with newest TUs or without any TU sad.gif

#5 theninjaway

theninjaway

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 136 posts

Posted 14 July 2010 - 10:45 PM

maybe the host needs to update the TU.
also, sometimes, noone is actually hosting a game on their xbox.
you must be on the same TU as the host, so try telling the host to update.
you try hosting a game and see if people can join.

#6 kettenschutz

kettenschutz

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 142 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 15 July 2010 - 11:10 AM

QUOTE(theninjaway @ Jul 14 2010, 11:45 PM) View Post

maybe the host needs to update the TU.
also, sometimes, noone is actually hosting a game on their xbox.
you must be on the same TU as the host, so try telling the host to update.
you try hosting a game and see if people can join.


Yes, thanks

the other problem is that i cant connect to my own server, created in a XLINK arena, too

this way it should be irrelevant which TU is installed, cause its only me :-(
tried this with and without any TU's

#7 kevinlekiller

kevinlekiller

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 481 posts
  • Location:china
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 15 July 2010 - 03:04 PM

I would take off the xbox as dmz and put the port forward on the pc that has xlink kai.

#8 kettenschutz

kettenschutz

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 142 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 15 July 2010 - 03:59 PM

QUOTE(kevinlekiller @ Jul 15 2010, 04:04 PM) View Post

I would take off the xbox as dmz and put the port forward on the pc that has xlink kai.



as you can see :

QUOTE
port 30000 is forwarded for the server on my router. xbox is dmz


#9 kevinlekiller

kevinlekiller

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 481 posts
  • Location:china
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 15 July 2010 - 10:27 PM

Using dmz however only causes problems imo.

#10 jimbob3000

jimbob3000

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 89 posts

Posted 16 July 2010 - 07:00 AM

I had the same problem for the longest time, I turned off dmz on my ddwrt router and turned off all the other security stuff on the security -> firewall tab and it magically worked.

Also I followed this guide:
http://www.thetechga...c/t=206774.html

And placed a extra copy of the .patch file on a usb drive.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users