Jump to content


Photo

Make It Clear: Why The New Freeboot In Some Case Dosen't Work


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 wololoo

wololoo

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 11 posts

Posted 14 November 2010 - 08:04 PM

Ok, i have made many reasearch on various forums. It seem that the new freeboot give various error (black screen, E79) on the jasper with badblock, and the error depend from where the BB is.
It seem a problem limited to the jasper 16M or the maybe the 16M southbridge 2.3 and CB 6723, someone could be able to confirm which of these.

Now hope for a fix

Edited by wololoo, 14 November 2010 - 08:04 PM.


#2 Teke_

Teke_

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 14 November 2010 - 10:23 PM

Here is my setup:

Jasper 16Mb and CB is 6723.
Southbrigde version is 2.3
Bad block at 27D.

Symptoms:
Black screen and green light in the middle or
12611 splash screen hangs after couple of seconds.


#3 thesonandheir

thesonandheir

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 204 posts
  • Location:Stirling, UK
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 14 November 2010 - 10:24 PM

QUOTE(wololoo @ Nov 14 2010, 07:04 PM) View Post

Ok, i have made many reasearch on various forums. It seem that the new freeboot give various error (black screen, E79) on the jasper with badblock, and the error depend from where the BB is.
It seem a problem limited to the jasper 16M or the maybe the 16M southbridge 2.3 and CB 6723, someone could be able to confirm which of these.

Now hope for a fix

Jasper 16mb, CB 6723, SB 2.3

Created a few images from orig/XBR/FB 0.32 and all fail at splash screen. It just hangs there displaying the XBOX 360 logo.

Used fbBuild, EasyFB and BestPigs FBToolbox.

Can boot Xellous though so I can recover always.

Bad block in NAND @ 154, Xellous seems to remap to 3E0. Tried manually remapping to 3FF with Nandpro, still the same hang at boot.


Hope somebody can help.

#4 DragonNZ

DragonNZ

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 15 November 2010 - 12:35 AM

Here is my setup:

Jasper 16mb, CB 6723, SB 2.3

Created image from FB 0.32 and it fails at splash screen. It just hangs there displaying the XBOX 360 logo.

Used fbBuild, EasyFB and BestPigs FBToolbox.

Can boot Xellous though so I can recover always. Always use Flash360 to flash the same way as everyone else, haven't tried flashing from Xellous.

360 Flash Dump Tool reports the following for Bad Blocks in the FB 0.32 image:
Note: Bad block ID 0x018B [Offset: 0x0065D600]
-> Block ID 0x018B found at 0x3E0 [Offset: 0x00FFC000]

Hope somebody can help.

Edited by DragonNZ, 15 November 2010 - 12:43 AM.


#5 Teke_

Teke_

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 15 November 2010 - 06:08 PM

Check this out:
http://www.xboxhacke...18390#msg118390

Small tool to fix these problems. Not tested yet, but will soon...


#6 DragonNZ

DragonNZ

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 16 November 2010 - 04:10 AM

QUOTE(Teke_ @ Nov 16 2010, 06:08 AM) View Post

Check this out:
http://www.xboxhacke...18390#msg118390

Small tool to fix these problems. Not tested yet, but will soon...


Thank for that! it worked a treat. I ran the program over the 12611 image created by FreeBOOT Toolbox 0.04 and then update via Flash360. It now boots into the DASH fine!.
Thanks for all your help, and the help of the community in whole. biggrin.gif

#7 Teke_

Teke_

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 16 November 2010 - 07:13 AM

QUOTE(DragonNZ @ Nov 16 2010, 05:10 AM) View Post

Thank for that! it worked a treat. I ran the program over the 12611 image created by FreeBOOT Toolbox 0.04 and then update via Flash360. It now boots into the DASH fine!.
Thanks for all your help, and the help of the community in whole. biggrin.gif



Good to know. Big thanks goes to cory1492! Awesome work.

#8 wololoo

wololoo

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 11 posts

Posted 17 November 2010 - 11:31 AM

i still obtain the damn E79, even with the fix. Even with the new freeboot that is already fixed grr.gif

#9 doveman007

doveman007

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 239 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 17 November 2010 - 08:48 PM

I've got a Jasper512 (SMC 2.3, CB6723) and I can't the new freeboot to work.

I've built it with fbBuild 0.11 and Bestpig toolbox 25r2 and after flashing with Flash360, I can't even get Xellous up.

I've got a few bad blocks and I always have to manually flash block10 to FF8 when installing Xellous with Nandpro, but in the past Flash360 has always successfully remapped the bad blocks when flashing.

My bad blocks are at 0x0002 (mapped to 0x1FF), 0x000D, 0x0036, 0x01A4 (mapped to 0x1FC). In Nandpro terms, the first three (the ones in the 16MB area) are 10, 68 and 1B0.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users