Jump to content


Photo

Oh Noes! E79 Falcon!


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 wheresaldo

wheresaldo

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 13 December 2010 - 09:23 PM

I have read many posts but still looking for a solution

Whenever I flash xell.bin (or even xbr.bin), using nandpro20b I get e79. But I can easily re flash to orig.bin and no e79

I have a falcon mobo:
Cb 5770,
7371 dash.

I have 3 good nand dumps, no bad blocks

I can read and write ok as I can get my orig.bin flashed back on and booted up w/out e79 so lpt wiring must be correct. I have double checked my jtag wires and diodes several times.

I have inserted kv and config into .bin files

Im lost please help

is it true that even without jtag jumper and diodes xell should install? I have wires installed but trying to troubleshoot.....



#2 thesonandheir

thesonandheir

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 204 posts
  • Location:Stirling, UK
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 14 December 2010 - 12:32 AM

QUOTE(wheresaldo @ Dec 13 2010, 08:23 PM) View Post

I have read many posts but still looking for a solution

Whenever I flash xell.bin (or even xbr.bin), using nandpro20b I get e79. But I can easily re flash to orig.bin and no e79

I have a falcon mobo:
Cb 5770,
7371 dash.

I have 3 good nand dumps, no bad blocks

I can read and write ok as I can get my orig.bin flashed back on and booted up w/out e79 so lpt wiring must be correct. I have double checked my jtag wires and diodes several times.

I have inserted kv and config into .bin files

Im lost please help

is it true that even without jtag jumper and diodes xell should install? I have wires installed but trying to troubleshoot.....



Your JTAG wiring is definitely wrong.

Redo it wire by wire and try again.

#3 wheresaldo

wheresaldo

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 14 December 2010 - 12:47 AM

I have redone them unsuccessfully. going to try the faster bat41 diodes but I can't locate them. Was hoping radio shack had an alternative.....

looks like xell can be flashed and ran without the bridge and diode jtag. I can't even get that far yet

#4 wheresaldo

wheresaldo

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 14 December 2010 - 03:16 AM

does the j1d2.4 lpt wire need a diode? i see some tut's say yes, some say no

#5 Wompa164

Wompa164

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 82 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 31 January 2011 - 04:48 AM

Can you post pictures of your work?

#6 ravendrow

ravendrow

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 285 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 07 February 2011 - 02:30 AM

if you are absolutely positive your wiring is correct i recommend you check to see if you accidentally desoldered the r2e2 resistor when you were putting the wiring in place that will cause e79 everytime you can fix it by soldering a 1.5 k resistor back in place

#7 hangover

hangover

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 675 posts
  • Location:Melbourne, Australia
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 08 February 2011 - 04:41 AM

Change to the aud_clamp wiring and then use a patched smc.bin to suit.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users