Jump to content


Photo

Softmod To Tsop Help


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 hawkeye2309

hawkeye2309

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 69 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 April 2011 - 12:01 AM

Hi all the other day I softmodded my Xbox and installed xbmc then I decided it was time to tsop flash it i soldered the points, put xbmc on the c drive and tried to flash it with slayers nothing just sat there saying erasing for 3 hours so i went in search of something else but by now i think Iv tried just about everything heres a list of what I'v tried

splinter cell evox raincoat game save=cant telnet to it

eurasia flash disc = discovered you need a hacked bois to boot and black screen

aid = wont boot might be the dvd im using

splinter cell evox with custom .ini = same as slayers

I dont know what else to try so any help would be appreciated

Oh yea the xbox is 1.4 and the tsop is winbon and the softmod was installed with ndura

Thanks

#2 BuraddoX

BuraddoX

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 167 posts
  • Location:Australia
  • Interests:Loves to mod gaming consoles.
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:unknown

Posted 20 April 2011 - 12:55 AM

Use a disc called HeXen it can flash 1.4 winbond xbox's i have used it twice on two of my xbox's and it has worked out fine so do a google search for HeXEn (Heimdall's Xbox Engineering Disc) and here is a list of what it can do
http://forums.xbox-s...howtopic=729570
then once you have it burn it to a disc 4x speed then put it in your xbox it may take 40sec+ to boot so don't freak out and think its not reading it then go to TSOP Flashed / Chipped Xbox Tools
then Winbond Flash then choose a bio that you want your xbox to have for me i always choose X2.4981.06 (F only) as it boots the xbox up faster then the other bios but its up to you then it will say that you have 5secs to flash the bios as it launches GENTOOLX so push right to advance then flash bios then HDD then there should be a file called bios.bin then push A on that then done.hope i helped

Edited by BuraddoX, 20 April 2011 - 12:58 AM.


#3 lordvader129

lordvader129

    He Who Posts Alot...

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17,741 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chicago, USA
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 20 April 2011 - 03:13 AM

QUOTE
eurasia flash disc = discovered you need a hacked bois to boot and black screen

not true, eurasia can boot under any softmod or gamesave exploit (and the black screen is normal)

you can also try a splinter cell eurasia gamesave

HeXen also uses eurasia for winbond flashing

#4 BuraddoX

BuraddoX

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 167 posts
  • Location:Australia
  • Interests:Loves to mod gaming consoles.
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:unknown

Posted 20 April 2011 - 05:42 AM

QUOTE(lordvader129 @ Apr 20 2011, 03:13 AM) View Post

not true, eurasia can boot under any softmod or gamesave exploit (and the black screen is normal)

you can also try a splinter cell eurasia gamesave

HeXen also uses eurasia for winbond flashing

But HeXen is much more user friendly to use to flash Bios.

#5 hawkeye2309

hawkeye2309

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 69 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 April 2011 - 11:48 AM

Ok thanks guys for the help. i burnt HeXEn and ran it,went to flash winbon it booted to the linux but i cant get to the advanced setting i have tried numerous times is there some special trick to do this.

#6 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 20 April 2011 - 12:29 PM

You need a Genuine MS controller, and you have to be quite quick - you only get a few seconds.

#7 hawkeye2309

hawkeye2309

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 69 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 April 2011 - 01:20 PM

Hmm bummer both my controller are 3rd party

any other options

#8 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 20 April 2011 - 01:32 PM

Use Eurasia.

#9 hawkeye2309

hawkeye2309

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 69 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 April 2011 - 02:09 PM

I tried that again but nothing I left it there for almost an hour but still nothing

#10 Xdor77

Xdor77

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Modding, Chipping, Programming
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 21 April 2011 - 07:28 PM

Recheck your solder points! Ive used Eurasia with my Xbox 1.4 (Winbond TSOP) and it worked like a charm.

Use quality DVD-R īs for the Eurasia Flash Disc and the Bios Disc! Most drives dont like CD-RW

#11 xboxmods2977

xboxmods2977

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,156 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 22 April 2011 - 02:59 AM

QUOTE(hawkeye2309 @ Apr 20 2011, 01:01 AM) View Post

tried to flash it with slayers nothing just sat there saying erasing for 3 hours

Your solder points are fine. I would bet it is probably your media type.

#12 hawkeye2309

hawkeye2309

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 69 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 23 April 2011 - 09:59 AM

QUOTE
Your solder points are fine. I would bet it is probably your media type.


Yea i re soldered the point just to be sure but the CDs are verbatim and so are the DVDs would it make a difference if the console is pal and not ntsc maybe i need to switch it to get eurasia to work or dose any one know of a program that can be loaded off the HD. Thanks for the help so far

Edited by hawkeye2309, 23 April 2011 - 10:01 AM.


#13 Xdor77

Xdor77

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Modding, Chipping, Programming
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 25 April 2011 - 01:30 AM

My Xbox is Pal too, cause im from Germany. Ive used for the Eurasia Flashdisk a DVD-R and for the Biosdisk also a DVD-r. Remember to change you bios name on the Bios disc to "bios.bin" (Case sensitive)

And you say that you resoldert the "Point", remember that you need to solder 2 Points.

Solder Points

Edited by Xdor77, 25 April 2011 - 01:36 AM.


#14 hawkeye2309

hawkeye2309

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 69 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 25 April 2011 - 04:13 PM

sorry points
also Ive just given up I'm going to try and find a modchip anyone know were to by them with shipment to Australia

#15 BuraddoX

BuraddoX

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 167 posts
  • Location:Australia
  • Interests:Loves to mod gaming consoles.
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:unknown

Posted 27 April 2011 - 12:18 AM

QUOTE(hawkeye2309 @ Apr 25 2011, 04:13 PM) View Post

sorry points
also Ive just given up I'm going to try and find a modchip anyone know were to by them with shipment to Australia

http://www.quantronics.com.au/products/xbox/modchips

They have xbox modchips happy.gif




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users