Jump to content


Photo

Yet Another Flashfxp Problem


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 Futs6992

Futs6992

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 08 May 2011 - 07:06 AM

I know this has been posted probably 100 times already, but I can't seem to solve my problem. I have my xbox hooked up via Ethernet, pinged it with success, went to connect to it in FlashFXP with the right username, password, and default gateway (my computers IP) and still not luck. it gives me this exact list as seen in a previous topic I found on Google:

WinSock 2.0
Connecting to 192.168.0.3
Connected to 192.168.0.3 -> IP=192.168.0.3 PORT=21
220 Please enter your login name now.
USER xbox
331 Password required for xbox.
PASS (hidden)
230 User xbox logged in , proceed.
SYST
215 UNIX Type: L8
REST 100
502 rest is not implemented.
This site may not allow file resuming
PWD
257 "/" is current directory
TYPE A
200 Type set to ASCII.
PORT 192,168,0,1,12,185
200 Port command ok.
LIST
150 Opening ASCII data connection for ls /.
226 Transfer finished successfully. Data connection closed.
List Error

I read that topic and the guy installed a new FTP program, problem solved. This seems to be a reoccurring solution for many people in topics I've read, but still no luck with that route for me. Can anyone give me any new information or just regurgitate the old information to help me along to find out what is going on here and why it is doing this?

#2 xboxmods2977

xboxmods2977

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,156 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 08 May 2011 - 07:31 PM

What dash are you running on the xbox when you try to FTP in?
Looks like a permissions error from the log you've posted. Either that, or a firewall is blocking some communication to the xbox. Any firewall software running on the PC?

Edited by xboxmods2977, 08 May 2011 - 07:32 PM.


#3 Futs6992

Futs6992

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 08 May 2011 - 08:47 PM

QUOTE(xboxmods2977 @ May 8 2011, 02:31 PM) View Post

What dash are you running on the xbox when you try to FTP in?
Looks like a permissions error from the log you've posted. Either that, or a firewall is blocking some communication to the xbox. Any firewall software running on the PC?

I'm running EvoX and I did change the password, if that's of any significance, but I've been using the password which I changed it to. I have my firewall accepting FlashFXP. Could it be the kind of cable I'm using? I understand there are different kinds of Ethernet. Like CAT5 and such. I tried 2 different cables. One that came from my Verizon modem and one that I just found. One is significantly thicker than the other so I thought it would work, but no luck.

#4 Mobilenetworking

Mobilenetworking

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 1 posts

Posted 08 May 2011 - 08:50 PM

I am ebay top seller. We are currently selling Achi IR 6000 or Pro Sc BGA reflow machine. Please ask for the price

Thanks

#5 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 08 May 2011 - 09:12 PM

Think about it - if you can ping the Xbox from your PC then it can't be the cable.

It seems we need to get back to basics. How is your Xbox connected to your PC - via a crossover cable, or through a switch / router? If you are connected via a swicth / router, are you using DHCP or manual IP addresses.

What is your Xbox IP address?

What is your PC IP address while connected to your Xbox?

Have you tried disabling your firewall?

Have you tried using Filezilla?

#6 Futs6992

Futs6992

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 08 May 2011 - 10:22 PM

QUOTE(Heimdall @ May 8 2011, 04:12 PM) View Post

Think about it - if you can ping the Xbox from your PC then it can't be the cable.

It seems we need to get back to basics. How is your Xbox connected to your PC - via a crossover cable, or through a switch / router? If you are connected via a switch / router, are you using DHCP or manual IP addresses.

What is your Xbox IP address?

What is your PC IP address while connected to your Xbox?

Have you tried disabling your firewall?

Have you tried using Filezilla?


I'm directly connected to my Xbox via my computer. My Xbox IP is 192.168.0.69 and my computer's IP is now 192.168.0.8, the string of text before was taken from another person's post in another topic but is exactly like the one I am receiving with the only difference being the IPs. I have not disabled my firewall, but I did add FlashFXP to my firwall's allow list. I have not tried Filezilla, but I tried CuteFXP or whatever it is. I'll try Filezilla and get back to you.


#7 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 08 May 2011 - 10:43 PM

Disable your firewall. Takes a few seconds, and it's the most likely cause of your problem.

Also, try running XBMC or UnleashX, or try booting with HeXEn or AID (both use UnleashX), because they support passive FTP which is more firewall friendly.

#8 Futs6992

Futs6992

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 09 May 2011 - 03:12 AM

Disabled the firewall and it worked perfectly, thanks. Now it won't let me lock a HDD. Fix one problem, just to find another >.<

#9 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 09 May 2011 - 03:22 AM

Out of interest, which firewall was it?

When you say "it won't let me lock a HDD", which "it" do you mean? Are you trying to lock the disk on a chipped / flashed Xbox, or are you using xboxhdm to lock the disk on a PC?

#10 Futs6992

Futs6992

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 09 May 2011 - 03:32 AM

QUOTE(Heimdall @ May 8 2011, 10:22 PM) View Post

Out of interest, which firewall was it?

When you say "it won't let me lock a HDD", which "it" do you mean? Are you trying to lock the disk on a chipped / flashed Xbox, or are you using xboxhdm to lock the disk on a PC?

It was just the basic Windows 7 firewall, I disabled public and private just in case.

And by "it" I mean I am using a PC with a linux mod disc. My computer keeps telling me that the Primary Master Drive is frozen, but I can't seem to unfreeze it. Someone in another topic said to disable auto detection in the bios, but I cant find where I can do that. I have a new motherboard I got, literally, 3 days ago, and I don't know all it's bells and whistles. It's a Biostar G41-M7 if that helps at all.

#11 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 09 May 2011 - 03:38 AM

So you're using xboxhdm 1.9? The Biostar G41-M7 motherboard only has one IDE port, so you need to use xboxhdm 2.2 and boot from USB.

#12 Futs6992

Futs6992

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 09 May 2011 - 03:41 AM

>.< crap. Ok, thanks. Do I need to format the USB like a CD/DVD or can I just put the files on and boot it directly?

#13 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 09 May 2011 - 03:47 AM

You need to read the xboxhdm 2.2 tutorial....... smile.gif

#14 Futs6992

Futs6992

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 11 May 2011 - 05:38 PM

Alright Heimdall, it appears that I've been sent back to square one. I installed the new bigger HDD successfully, but now I can't ftp to it. I can't even get a ping to work. Any ideas?

#15 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 11 May 2011 - 06:11 PM

Does the Xbox boot? If not, what is the error number? Which dash is it booting to? Is the LED above the network connection lit? Is it flashing occasionally? Have you manually set the IP address as before? Can you boot a rescue disc, like HeXEn?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users