Jump to content


Photo

Is Lite-on Burner Necessary?


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 phoenixy

phoenixy

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 27 November 2011 - 06:26 AM

I had been told that the latest xgd3 disks (MW3, etc.) requires certain brand of Lite-on burner to work. Is that true? I just used a normal burner on BF3 (truncate method) and the disk boots up fine. Am I missing something?

Thanks

#2 Aldanga

Aldanga

    X-S Hacker

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,722 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hardware,software,coding,algorithms, troubleshooting, tinkering with anything I can get my hands on.
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 27 November 2011 - 08:49 AM

Yes. Discs can fail checks with that method. A new burner is necessary.

#3 phoenixy

phoenixy

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 27 November 2011 - 09:55 AM

When a disk fails check, does it mean the game will suddenly become unplayable? Or would it only affect Live?


#4 Aldanga

Aldanga

    X-S Hacker

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,722 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hardware,software,coding,algorithms, troubleshooting, tinkering with anything I can get my hands on.
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 27 November 2011 - 10:09 AM

It would likely result in a ban, and other things are possible as well.

#5 phoenixy

phoenixy

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 27 November 2011 - 02:17 PM

I don't care about Live, just want the game to work. I read somewhere that says the end of disk data is for checks. So if I just want the game to work, do I really need a lite-on burner?

#6 Aldanga

Aldanga

    X-S Hacker

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,722 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hardware,software,coding,algorithms, troubleshooting, tinkering with anything I can get my hands on.
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 27 November 2011 - 05:06 PM

Yes. You can take your chances, but it's unlikely that truncating will work forever.

#7 Ranger72

Ranger72

    MOD GOD

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,808 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cumberland MD.
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 27 November 2011 - 08:27 PM

And some games just wont work with that method. Forza 4 is one of them.

#8 Dark Mod

Dark Mod

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 489 posts
  • Location:Trinidad and Tobago W.I
  • Interests:Electronic services and upgrades
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 27 November 2011 - 08:41 PM

but then again....the firmware used to get the liteon burner to burn the new format properly sometimes eats disc with alot of write errors and what not

#9 phoenixy

phoenixy

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 27 November 2011 - 09:44 PM

Thanks for the info. It would be good if we have list that states what works and what doesn't work (even it's not Live safe).

Any progress on getting the overburn method to work on non-lite-on burner?

#10 tomgreen99200

tomgreen99200

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,556 posts
  • Location:Florida
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 27 November 2011 - 09:50 PM

Just buy the burner. It isn't expensive. I got mine for under $20 at newegg.com

#11 phoenixy

phoenixy

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 27 November 2011 - 11:44 PM

QUOTE(tomgreen99200 @ Nov 27 2011, 10:50 PM) View Post

Just buy the burner. It isn't expensive. I got mine for under $20 at newegg.com


haha, it's not as easy as it sounds. I went to NCIX for the burner, and they told me that the all the B model got swap to A model after MS got wind of the burner trick. Some dude came in and bought like 40 B model at once, and now the entire NCIX is out of stock

I will call Newegg and see if their model is A or B. Also, in Canada Newegg doesn't have free shipping

#12 jaroc

jaroc

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,047 posts
  • Location:Toronto, Ontario (Canada)
  • Interests:Xbox and Sports
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 27 November 2011 - 11:57 PM

Got mine from directcanada.com, the cost totaled $36 and only took 3 days to arrive.

Edited by jaroc, 27 November 2011 - 11:57 PM.


#13 rwcottrell

rwcottrell

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 252 posts

Posted 29 November 2011 - 11:57 AM

QUOTE(tomgreen99200 @ Nov 27 2011, 02:50 PM) View Post

Just buy the burner. It isn't expensive. I got mine for under $20 at newegg.com

dude its an inconvenience to have to mail order a dvd drive.id buy one if they were available at say bestbuy or target,but they arent.

#14 vicicarus

vicicarus

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 346 posts
  • Location:Los Angeles, CA
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 12 December 2011 - 08:39 AM

HI just need some info based on the drives talk that was talked about here,

I bought a ihas324-98B from a local store I did the burner max tutorial but the drive does not detect the media in it (DL DVD & space available on it) could it be that this drive was swapped out for an A drive even thou the box has that info? how can I verify if the drive is a "B" drive and how can I verify if the flash was successful?

#15 SphtKr76

SphtKr76

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 783 posts
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 14 December 2011 - 12:34 AM

QUOTE(vicicarus @ Dec 12 2011, 12:39 AM) View Post

HI just need some info based on the drives talk that was talked about here,

I bought a ihas324-98B from a local store I did the burner max tutorial but the drive does not detect the media in it (DL DVD & space available on it) could it be that this drive was swapped out for an A drive even thou the box has that info? how can I verify if the drive is a "B" drive and how can I verify if the flash was successful?

If you followed the tutorial that comes with the Burner Max F/W then you would have these answers. Go back and read through it again.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users