Jump to content


Photo

Hitachi 79 Lt 2.0 Unrecognized Disk


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 xdudes

xdudes

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 27 November 2011 - 07:38 PM

So just flashed my Hitachi 79 to Lt+ 2.0, xdg2 backups working fine but xdg3 getting Play Game then " Unrecognized Disk, This disc is unreadable ". Dash is 2.0.13604.0. Burned xdg3 using Imgburn 2.5.60. Any suggestions? Any Hitachi 79 users out there able to run xdg3 backups with Lt+2.0?[size=3]

#2 RealaT

RealaT

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

Posted 27 November 2011 - 08:16 PM

Do you use your Xbox on XBL? Sounds like you've been hit with the silent dae.bin update

#3 xdudes

xdudes

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 27 November 2011 - 08:53 PM

I dont do live that often.. last time was bout 2 weeks ago, hopefully thats not the case , Ill check the other post how to verify if ive been hit with dae.bin update. I mainly wanted to know if there were hitachi 79 users that have been playing xdg3 backups with lt2.0?

#4 mizooo

mizooo

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 1 posts

Posted 27 November 2011 - 09:41 PM

Hi I have the same problem. I have Flashed my Hita 79 to ix2.0. I wrote Rage (xgd3) game with new IMGburn to Verbatim, 2.4 write speed. When I insert the disk, first I get black Screen, after that There is an error message with Inrecognized Disk error. My early games works perfectly.
I have never been online!

Edited by mizooo, 27 November 2011 - 09:42 PM.


#5 xdudes

xdudes

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 27 November 2011 - 09:47 PM

Furthermore Xval show me Clean and Halo Reach backup works fine...

#6 Hi-Z

Hi-Z

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 27 November 2011 - 10:46 PM

QUOTE(xdudes @ Nov 27 2011, 01:38 PM) View Post

So just flashed my Hitachi 79 to Lt+ 2.0, xdg2 backups working fine but xdg3 getting Play Game then " Unrecognized Disk, This disc is unreadable ". Dash is 2.0.13604.0. Burned xdg3 using Imgburn 2.5.60. Any suggestions? Any Hitachi 79 users out there able to run xdg3 backups with Lt+2.0?[size=3]


Hitachi 79 @4b00
LT+2.0
Dash 2.0.13604.0 (updated via usb a week ago)
xdg2 -> OK
xdg3 -> exact same result as xdudes
Disks burned with ImgBurn 2.5.6.0.

Same xdg3 disk works fine in Benq

#7 Ruhllatio

Ruhllatio

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 28 November 2011 - 04:09 PM

Guys,

Not sure if this is your issue, but I finally got one of my Hitachi 47 drives reading XGD3 backups last night on LT 2.0 after messing with the laser pot settings. I had two backups left over that were burned truncated and never re-burned them. Space Marine and Gears 3. Neither one of them worked in the Hitachi and it came up with the same error symptoms. Would say Play Game for a split second and then act like it was going to launch only to get dirty disc then unrecognizable. Only iHAS fully burned discs worked (Skyrim, Batman AC, Halo CE, BF3). Both truncated backups still booted fine in my 2.01 Samsung console.

#8 Hi-Z

Hi-Z

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 28 November 2011 - 05:42 PM

I managed to find a iHAS 124 drive on sale for $20 delivered ... Hitachis may have an issue with truncated burns from non-iHAS drives, so I figured I'd try out a new burner first.

There is also supposed to be an update for 79 Hitachis (per C4Eva 11/28)

#9 tomgreen99200

tomgreen99200

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,556 posts
  • Location:Florida
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 28 November 2011 - 07:04 PM

Thats correct, Hitachi 79 has a bug that is being worked out.

#10 Strigy

Strigy

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 53 posts

Posted 06 December 2011 - 12:24 AM

is there any problems with the current 2.0b fw? i just updated and still can't play xgd3 backups but xgd2 work fine.

#11 hardie

hardie

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,048 posts
  • Location: Australia
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 06 December 2011 - 11:13 AM

QUOTE(Strigy @ Dec 6 2011, 08:54 AM) View Post

is there any problems with the current 2.0b fw? i just updated and still can't play xgd3 backups but xgd2 work fine.


Did you use the new JF 190 (293)

#12 Strigy

Strigy

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 53 posts

Posted 08 December 2011 - 02:41 AM

QUOTE(hardie @ Dec 6 2011, 06:13 AM) View Post

Did you use the new JF 190 (293)


yes i did. I figured out the problem. It didn't like the burn at 4x, reburnt at 2.4x and its working great.

#13 xdudes

xdudes

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 12 December 2011 - 08:53 PM

For all you that are still having issues with Hitachi 79 lt+ 2.0b , make sure you burn with Ihas drive w/ Burner MaX. All my xdg3 backups booting up fine now. Cheers!

#14 tfox39

tfox39

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 2 posts

Posted 20 December 2011 - 06:41 AM

QUOTE(xdudes @ Dec 12 2011, 03:53 PM) View Post

For all you that are still having issues with Hitachi 79 lt+ 2.0b , make sure you burn with Ihas drive w/ Burner MaX. All my xdg3 backups booting up fine now. Cheers!

Does that go for rev 46's as well? Flashed one today and it plays old games fine, but not XDG3 games burnt with burner max. Is there any other known problems causing them not to boot? Do you have to do that title update trick if it got the silent update even on hitachis? When trying to boot the games, it sounds like it could be the laser or something as you hear it trying hard to scan it, but then again, it works fine with old games.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users