Jump to content


Photo

Can't Create Ecc File For Slim


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Aluminum Gerbil

Aluminum Gerbil

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 73 posts

Posted 16 January 2012 - 05:51 AM

I just got my Zephyr RGH'd and now it's time to move on to my slim. Going through the same steps I've dumped the NAND a dozen times and every dump matches, but when I load up Multi-Builder I get this:
* found flash image, unpacking...
ECC'ed - will unecc.
Found 2BL (build 9188) at 00008000
Found 2BL (build 9188) at 00009ac0
Found 4BL (build 8453) at 000112c0
Found 15BL (build 65535) at 000172c0

So I tried using JTAG tool and I get this:
* found flash image, unpacking...
ECC'ed - will unecc.
Found 2BL (build 9188) at 00008000
Found 2BL (build 9188) at 00009ac0
Found 4BL (build 8453) at 000112c0
Found 15BL (build 65535) at 000172c0
Traceback (most recent call last):
File "build.py", line 340, in <module>
unpack_base_image(image)
File "build.py", line 72, in unpack_base_image
(block_id, block_build, block_flags, block_entry_point, block_size) = struct
.unpack("!2sHLLL", image[block_offset:block_offset+16])
struct.error: unpack requires a string argument of length 16
Press any key to continue . . .

I've checked and rechecked my solder points and I just don't know what I'm doing wrong. If anyone has any suggestions I'd GREATLY appreciate it.

#2 socalbill

socalbill

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 51 posts

Posted 16 January 2012 - 08:47 AM

are there bad blocks in the first 50 blocks of your nand?

if so, follow Martin's guide http://www.team-xecu...ead.php?t=76014

usually after "Found 4BL (build 8453) at 000112c0" it says "Found 5BL (build 1888) at 000161e0"

might be a bad block somewhere.....



#3 TingedAce

TingedAce

    X-S Senior Member

  • Dev/Contributor
  • PipPip
  • 179 posts
  • Location:Scotland
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 16 January 2012 - 12:12 PM

Xnandhealer 0.74 will do it for you automatically.
Give it it a go.

#4 Aluminum Gerbil

Aluminum Gerbil

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 73 posts

Posted 16 January 2012 - 07:25 PM

First, Thank you so much for the quick replies.

I tried running XNandHealer and it doesn't find any bad blocks. I have 4 dumps that all compare fine and if I try to build a XELL Reloaded image it fails with the same errors. Is there something really basic I'm missing?

Also if I run NAND Info I get Bad Blocks: None ECC Error Blocks: None and it says it's glitchable.

Edited by Aluminum Gerbil, 16 January 2012 - 07:27 PM.


#5 Harbinger076

Harbinger076

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 140 posts
  • Location:Houston, Texas
  • Interests:XDK<br />RGLoader<br />Homebrew
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 16 January 2012 - 07:31 PM

QUOTE(Aluminum Gerbil @ Jan 16 2012, 12:25 PM) View Post

First, Thank you so much for the quick replies.

I tried running XNandHealer and it doesn't find any bad blocks. I have 4 dumps that all compare fine and if I try to build a XELL Reloaded image it fails with the same errors. Is there something really basic I'm missing?

Also if I run NAND Info I get Bad Blocks: None ECC Error Blocks: None and it says it's glitchable.



you can always flash a image_00000000.ecc file from another slim system it will give you a kv error in xell reloaded but it will allow u to grab your cpu key for your slim..

#6 Aluminum Gerbil

Aluminum Gerbil

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 73 posts

Posted 16 January 2012 - 08:31 PM

OK, and from there do I then record the CPU key and make a boot image from my original nand? Sorry for all the questions? Also where would one acquire an image from another slim?

#7 TingedAce

TingedAce

    X-S Senior Member

  • Dev/Contributor
  • PipPip
  • 179 posts
  • Location:Scotland
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 17 January 2012 - 01:29 AM

QUOTE(Aluminum Gerbil @ Jan 16 2012, 07:31 PM) View Post

OK, and from there do I then record the CPU key and make a boot image from my original nand? Sorry for all the questions? Also where would one acquire an image from another slim?


I've not tried what harbinger076 suggests, but PM me if you need a 'donor' slim ecc file smile.gif

Then as you say, grab the CPU key and take it from there. You might want to look at this guide for doing it all with Xnandhealer. If you do, comments appreciated smile.gif



#8 Aluminum Gerbil

Aluminum Gerbil

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 73 posts

Posted 17 January 2012 - 11:27 PM

Cool, TingedAce I'm sending you a PM now. I'll post back when all is said and done as to whether this takes care of everything or if I break it even more. smile.gif

#9 TingedAce

TingedAce

    X-S Senior Member

  • Dev/Contributor
  • PipPip
  • 179 posts
  • Location:Scotland
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 17 January 2012 - 11:56 PM

QUOTE(Aluminum Gerbil @ Jan 17 2012, 10:27 PM) View Post

Cool, TingedAce I'm sending you a PM now. I'll post back when all is said and done as to whether this takes care of everything or if I break it even more. smile.gif


OK, sent you it. Let me know how you get on.

#10 Aluminum Gerbil

Aluminum Gerbil

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 73 posts

Posted 20 January 2012 - 08:51 AM

Flashed a donor ECC. Now fighting trying to get the dumb thing to glitch. Will report in after the weekend. Thanks for the help everyone!

#11 Aluminum Gerbil

Aluminum Gerbil

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 73 posts

Posted 30 May 2012 - 05:30 AM

So all I'm getting is a blinking green light. I've tried EVERY length of cable and 3 different cap values. Still no luck. I flashed the original nand that I had read previously but couldn't create an ECC with and unsoldered the GND and VCC on the glitch chip and I still have a blinking green light and no boot/video. Is this xbox done? What do I do next?

#12 deilzfcjk

deilzfcjk

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 825 posts
  • Location:San Francisco
  • Interests:chicks, fixing my car and computers, working on websites, relaxing.
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 30 May 2012 - 06:03 AM

If you ar e surethat you have thecrrect original nand? you remo vedthe chip completely/

you should check that you did not damage r4b24 for the clk point. Check that it is not lifted or burned off at one end.

you can check with a multimeter. If the value goes high or OL(out of limit) or infinity. something is wrong.

Edited by deilzfcjk, 30 May 2012 - 06:16 AM.


#13 Aluminum Gerbil

Aluminum Gerbil

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 73 posts

Posted 02 June 2012 - 12:39 AM

QUOTE(deilzfcjk @ May 30 2012, 06:03 AM) View Post

If you ar e surethat you have thecrrect original nand? you remo vedthe chip completely/

you should check that you did not damage r4b24 for the clk point. Check that it is not lifted or burned off at one end.

you can check with a multimeter. If the value goes high or OL(out of limit) or infinity. something is wrong.


I'll remove the chip this weekend and give it another shot at booting. Is there any way to get a nand to replace this one if the one I have is corrupt? None of my points are burned or anything.


#14 deilzfcjk

deilzfcjk

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 825 posts
  • Location:San Francisco
  • Interests:chicks, fixing my car and computers, working on websites, relaxing.
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 02 June 2012 - 02:10 AM

Yes you could replace your nand. Try ebay. or get a demon. or trident.

#15 XB0X72O

XB0X72O

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 1 posts

Posted 02 July 2012 - 07:03 PM

QUOTE(Aluminum Gerbil @ Jan 16 2012, 06:51 AM) View Post

I just got my Zephyr RGH'd and now it's time to move on to my slim. Going through the same steps I've dumped the NAND a dozen times and every dump matches, but when I load up Multi-Builder I get this:
* found flash image, unpacking...
ECC'ed - will unecc.
Found 2BL (build 9188) at 00008000
Found 2BL (build 9188) at 00009ac0
Found 4BL (build 8453) at 000112c0
Found 15BL (build 65535) at 000172c0

So I tried using JTAG tool and I get this:
* found flash image, unpacking...
ECC'ed - will unecc.
Found 2BL (build 9188) at 00008000
Found 2BL (build 9188) at 00009ac0
Found 4BL (build 8453) at 000112c0
Found 15BL (build 65535) at 000172c0
Traceback (most recent call last):
File "build.py", line 340, in <module>
unpack_base_image(image)
File "build.py", line 72, in unpack_base_image
(block_id, block_build, block_flags, block_entry_point, block_size) = struct
.unpack("!2sHLLL", image[block_offset:block_offset+16])
struct.error: unpack requires a string argument of length 16
Press any key to continue . . .

I've checked and rechecked my solder points and I just don't know what I'm doing wrong. If anyone has any suggestions I'd GREATLY appreciate it.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users