Jump to content


Photo

Xbox Ethernet Adaptor Pins Bent Fix Help


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 boxer29

boxer29

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 119 posts

Posted 07 May 2012 - 10:00 PM

hi
got an xbox soft modded via game exploit
unfortunaltey the xbox ethernet port pins are twisted dont know how but they are seems some one tried to put the wire out of it and damaged the ethernet pins
is there any fix for this ,i mean can i straighten the pins ,has any one done it .do they break easlily if you move them
do i have to change the ethernet port on the mobo ,where can i get one
can i make it wireless
have got one xbox controller to usb female made ,will this take any usb wifi stick,if yes which one and the drivers
i will try to attach few pics of the port
thanks
IPB Image

Uploaded with ImageShack.us

IPB Image

Uploaded with ImageShack.us

#2 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 07 May 2012 - 10:40 PM

You may be in luck. Ethernet only uses pins 1,2,3 and 6, and they number right to left as you look at the connector with the pins at the bottom. Consequently just straighten them, and if pins 7 and 8 break (the badly bent ones) it should still work.

You can't use USB wireless devices on the XBox.

#3 boxer29

boxer29

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 119 posts

Posted 07 May 2012 - 11:03 PM

thanks
tried to straighten them
the pin no 6 went down
the pin 4 and 5 looks like connected to eachother
tried to straighten the pins 7 and 8 but at the expense on pin 6 which you said is the working pin
can i just straigten pin 123 and 6 and if no luck can put the other pins some pressure to straighten the others up
will give it a try
can i get rid of the other pins ,what are they meant for

Edited by boxer29, 07 May 2012 - 11:04 PM.


#4 boxer29

boxer29

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 119 posts

Posted 07 May 2012 - 11:35 PM

still no luck
xbox says cable is unplugged
can i check if the ethernet port is working without inserting the cat5 cable
thanks


#5 shambles1980

shambles1980

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,092 posts
  • Location:wales uk
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 08 May 2012 - 03:21 AM

how are you at soldering?

i have a few boards here i striped down for ram and collectors.
i could send a ethernet port over to you depending on how hard they are to remove.

they dont look so bad really..
2 big old pins for stability then 8 little do dahs.

the port is just a port though so thers no reall way to tell if the ics chip is good or not.
you have to have it all ghooked up to a network for it to asign an ip address.

#6 shambles1980

shambles1980

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,092 posts
  • Location:wales uk
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 08 May 2012 - 02:18 PM

de solderd a lan port earlier for you if you want 1.
i did it like so..

Added a little bit more solder to al the pins. heated them up good. used solder sucktion pump to remove the solder. after i did that there was tiny bits of solder residue left so i used my hot air rework station to heat up the pins at the same time ane pulled the port off with pliers..

i could have simply used a desoldering braid and a soldering iron but that would have taked aproximatly 5x longer lol.

Edited by shambles1980, 08 May 2012 - 02:20 PM.


#7 boxer29

boxer29

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 119 posts

Posted 08 May 2012 - 05:56 PM

QUOTE(shambles1980 @ May 8 2012, 02:18 PM) View Post

de solderd a lan port earlier for you if you want 1.
i did it like so..

Added a little bit more solder to al the pins. heated them up good. used solder sucktion pump to remove the solder. after i did that there was tiny bits of solder residue left so i used my hot air rework station to heat up the pins at the same time ane pulled the port off with pliers..

i could have simply used a desoldering braid and a soldering iron but that would have taked aproximatly 5x longer lol.

thanks
when you say ics chip ,i assume its on the mb and not on the ethernet port
yes i will have one pls
i just made up one xbox to usb female .but with problems but ended up getting there few legs detached from the xbox control when trying to remove the wires
i assume the ics chip would be ok ,if not i can use it to remove the ram and upgrade mine is it easy to do
thanks


#8 shambles1980

shambles1980

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,092 posts
  • Location:wales uk
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 08 May 2012 - 08:39 PM

P.m me your address and il see what postage is.

the chip is on the motherboard close to the IDE connector. it's what does the network. "as far as i can tell atleast"
Should probably be fine

#9 boxer29

boxer29

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 119 posts

Posted 09 May 2012 - 10:49 AM

pm sent


#10 shambles1980

shambles1980

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,092 posts
  • Location:wales uk
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 09 May 2012 - 04:53 PM

sent the port out 1st class royal mail today.
postage was only 90p. so im not going to bother you with paypal details for less than 1 lol.

#11 boxer29

boxer29

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 119 posts

Posted 09 May 2012 - 04:59 PM

QUOTE(shambles1980 @ May 9 2012, 04:53 PM) View Post

sent the port out 1st class royal mail today.
postage was only 90p. so im not going to bother you with paypal details for less than 1 lol.

thanks
do you know any videos on how to change the port ,or any tutorial ]
i will try it over the weekend ,more work
thanks

#12 shambles1980

shambles1980

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,092 posts
  • Location:wales uk
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 09 May 2012 - 05:39 PM

just get a desoldering braid and a soldering iron. put the braid on the solder then hold the soldering iron on the braid hold it there untill the solder has been absorbed in to the braid. repeat as needed "some flux may help"

when its all desolderd (2 big blobs 8 small blobs in a group then 2 sets of 2 blobs) the port will just pull off but all the solder needs to be gone.
put the new port in and then put the soldering iron against the leg that sticks through the mother board and press the solder against it. when the leg gets hot enough the solder will melt, then remove the solder and soldering iron and you chould have a nice little solder job done. Again repete untill its all solderd on again.

Edited by shambles1980, 09 May 2012 - 05:56 PM.


#13 boxer29

boxer29

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 119 posts

Posted 11 May 2012 - 12:08 AM

QUOTE(shambles1980 @ May 9 2012, 05:39 PM) View Post

just get a desoldering braid and a soldering iron. put the braid on the solder then hold the soldering iron on the braid hold it there untill the solder has been absorbed in to the braid. repeat as needed "some flux may help"

when its all desolderd (2 big blobs 8 small blobs in a group then 2 sets of 2 blobs) the port will just pull off but all the solder needs to be gone.
put the new port in and then put the soldering iron against the leg that sticks through the mother board and press the solder against it. when the leg gets hot enough the solder will melt, then remove the solder and soldering iron and you chould have a nice little solder job done. Again repete untill its all solderd on again.

can you pm me the address where you send this to
cause i haven't received it today ,
wondering if its gone to a wrong Addy
thanks

#14 shambles1980

shambles1980

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,092 posts
  • Location:wales uk
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 11 May 2012 - 12:30 AM

Im prety sure that royal fail expects 1-3 working days for 1st class mail and 3-5 for 2nd class..
With a maximum time for 1st class mail being 21 days.
Stick with it it will get there lol.

and i pm'd you the address i used

#15 boxer29

boxer29

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 119 posts

Posted 12 May 2012 - 01:43 AM

thanks
got it this afternoon ,
yes it does take time
changed the ethernet to the one which you send and modded the xbox now
up and running
going to install the xbmc now 3.1 stable
thanks once again





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users