Jump to content


Photo

Halo Edition Hdd Upgrade


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 rottenstock

rottenstock

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 05 June 2012 - 02:46 AM

Hello.

I'm having problems upgrading the hard drive on this Halo Edition xbox1. It's not the first time i've done a hard drive upgrade on an xbox. Both of the drives i've tried are listed as being compatible.

I keep getting an 06 error when the xbox boots.

Are the halo editions different then the regular ones or is there some minor detail i'm missing.

#2 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 05 June 2012 - 03:02 AM

Halo Xboxes are the same as all other Xboxes, just in a box made of different coloured plastic.

It would help if you gave us some sensible information to work on......

How is the Xbox modded? If softmodded, which softmod? Which method are you using to build the new disk?

#3 rottenstock

rottenstock

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 05 June 2012 - 03:25 AM

Sorry about that.

Soft-modded using the splinter cell exploit. Using xboxhdm1.9 to build the new disk.

Like i said, it's not the first hdd upgrade I've done. It just seems the hardest.

#4 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 05 June 2012 - 03:39 AM

Splinter Cell is simply a game used to install the softmod. Which softmod did you install?

How did you get the eeprom?

Edited by Heimdall, 05 June 2012 - 03:42 AM.


#5 rottenstock

rottenstock

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 05 June 2012 - 03:42 AM

I used ndure. I got the eeprom via FTP.

#6 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 05 June 2012 - 04:00 AM

This is like pulling teeth.

NDURE is an exploit, not a softmod. The softmod would be Krayzie or SID, or maybe something else.

FTP doesn't get you the eeprom from the Xbox motherboard, it is a protocol to transfer files between computers. How did you extract the eeprom.bin file from the eeprom chip on the Xbox in the first place?

#7 rottenstock

rottenstock

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 05 June 2012 - 04:28 AM

I know what FTP is. and that's how i got the eeprom.bin from the xbox.

how can i delete this thread? it seems to be getting either of us no where. Ill figure it out on my own.

#8 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 05 June 2012 - 12:13 PM

OK. You are getting error 6 because you are using the wrong eeprom, but figuring out what you've done to end up with the wrong eeprom (and the easiest way to get the right one) is no more than guess work unless you can provide some detail about which softmod you have used, and how you obtained the eeprom.

It's likely that you will need to bypass virtual eeprom and take a fresh copy of the eeprom, but as I said that's only a guess given your lack of detail.

#9 rottenstock

rottenstock

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 06 June 2012 - 12:13 AM

I used Krayzie's softmod.

#10 Heimdall

Heimdall

    X-S Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,749 posts
  • Location:UK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 06 June 2012 - 01:05 AM

Run Krayzie Extras (which you should have installed at E:\Apps\Extras\default.xbe). Select "Launch Extras", and the LED will turn red. Select "Update virtual eeprom", then when Evox launches select "Backup eeprom", then select "Continue to update virtual eeprom". When UnleashX relaunches select "Update virtual eeprom".

Once you are back at the UnleashX dashboard, use FTP to copy e:\apps\extras\files\eeprom\backup\eeprom.bin to your PC.

Use that eeprom.bin, and follow the instructions at the link in my signature - "Build a new softmod disk with eeprom".

#11 rottenstock

rottenstock

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 08 June 2012 - 05:15 AM

I used Krayzie_SC-NTSC_UXE_Installer_Dutch-English_v2.8 and i see no option for "Krayzie Extra".

Did i miss an installation step somewhere?

#12 xman954

xman954

    X-S Messiah

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,028 posts
  • Location:the bottom of Tampa Bay
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 08 June 2012 - 05:45 AM

that installer is UXE (very old) not NDURE

#13 rottenstock

rottenstock

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 08 June 2012 - 10:03 AM

I ended up obtaining Krayzie_SC-NTSC_Ndure_Installer_v1.1.


Followed Heimdall suggestions from earlier in this thread and it didnt seem to help the situation. Still can't get a bigger HDD to work with the xbox. Still get 06 error code.

#14 xman954

xman954

    X-S Messiah

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,028 posts
  • Location:the bottom of Tampa Bay
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 09 June 2012 - 04:22 AM

re-read
QUOTE(Heimdall @ Jun 5 2012, 08:05 PM) View Post
Run Krayzie Extras (which you should have installed at E:\Apps\Extras\default.xbe). Select "Launch Extras", and the LED will turn red. Select "Update virtual eeprom", then when Evox launches select "Backup eeprom", then select "Continue to update virtual eeprom". When UnleashX relaunches select "Update virtual eeprom".

Once you are back at the UnleashX dashboard, use FTP to copy e:\apps\extras\files\eeprom\backup\eeprom.bin to your PC.

Use that eeprom.bin, and follow the instructions at the link in my signature - "Build a new softmod disk with eeprom".

error 6
hdd locked with wrong eeprom

Edited by xman954, 09 June 2012 - 04:23 AM.


#15 rottenstock

rottenstock

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 09 June 2012 - 12:57 PM

Yeah, i re-read it a few different times. Ended up making the CD 3 times as well. Same issue each time.

I was able to upgrade the other two xbox's I have without an issue.

So there is something more to the Halo edtion.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users