Jump to content


Photo

Help With X2.1 Pro!


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 daniel_8775

daniel_8775

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 392 posts
  • Interests:Skateboarding, hockey, basketball, Xbox, computers, hanging out with friends.
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 10 July 2003 - 12:36 PM

Hi, I have just sucessfully installed my X2.1 PRO modchip into my Xbox. My Xbox still works, it boots fine, I can play games, and there is a blue light at the side indicating that my modchip is workng. The problem is, I didn't install the external switch yet, and I'm wondering if this is a problem. Because there is no Linux BIOS on my screen!!! Just the same old boring M$ one. I read somewhere that the external switches are optional. So should I install the little switches also?

#2 sLyCooper

sLyCooper

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 51 posts

Posted 10 July 2003 - 12:57 PM

When you boot up your XboX, does it say 'XECUTER2' at the bottom or 'MICRO SOFT'? Try running a downloaded game on your XboX also, see if it works.

#3 link50

link50

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 68 posts

Posted 10 July 2003 - 01:11 PM

Well, I don't see how not installing the switch would effect cromwell not coming up It might need like the bios bank switch or something. Also, if you don't have jumpers on your chip you might need to have the switch, but I'm not too sure about that, it just seems logical. Just install the switch, it takes like 2 seconds it's not that hard.

QUOTE
When you boot up your XboX, does it say 'XECUTER2' at the bottom or 'MICRO SOFT'? Try running a downloaded game on your XboX also, see if it works.


Well if he just installed it, it would still say micro soft. Unless he flashed it with the external programmer, that very well could be the problem because that would wipe out cromwell.
Actually, that wouldn't be a problem at all laugh.gif

#4 daniel_8775

daniel_8775

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 392 posts
  • Interests:Skateboarding, hockey, basketball, Xbox, computers, hanging out with friends.
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 10 July 2003 - 01:16 PM

If the blue light is on, does that mean it is enabled. Because there is no crowmwell! Do you think the switch will do anything?? Also, can I still run EvoX with the M$ BIOS?

Edited by daniel_8775, 10 July 2003 - 01:17 PM.


#5 link50

link50

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 68 posts

Posted 10 July 2003 - 01:18 PM

QUOTE (daniel_8775 @ Jul 10 2003, 03:16 PM)
If the blue light is on, does that mean it is enabled. Because there is no crowmwell! Do you think the switch will do anything?? Also, can I still run EvoX with the M$ BIOS?

Did you flash your chip with the external programmer yet?

#6 daniel_8775

daniel_8775

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 392 posts
  • Interests:Skateboarding, hockey, basketball, Xbox, computers, hanging out with friends.
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 10 July 2003 - 01:21 PM

No, I just put the chip in.

#7 link50

link50

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 68 posts

Posted 10 July 2003 - 01:23 PM

Okay, then sounds to me like your install is wrong. But just to make sure I would install the external switch and if that doesn't work re check your install and make sure you soldered everything right. Xecuter 2.1 pro should come preflashed with cromwell if I am not mistaken.

#8 daniel_8775

daniel_8775

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 392 posts
  • Interests:Skateboarding, hockey, basketball, Xbox, computers, hanging out with friends.
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 10 July 2003 - 01:25 PM

Yes, but the blue light is on!!! I must have installed it correctly.

Edited by daniel_8775, 10 July 2003 - 01:25 PM.


#9 daniel_8775

daniel_8775

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 392 posts
  • Interests:Skateboarding, hockey, basketball, Xbox, computers, hanging out with friends.
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 10 July 2003 - 01:37 PM

Does that mean it's installed correctly????

#10 PuddWakkr

PuddWakkr

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 849 posts
  • Location:Buckeye State
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 10 July 2003 - 01:41 PM

I've never installed a Pro but I believe that the light is on when the chip has power. I don't think it means your LPC points are OK as well.

#11 kard63

kard63

    X-S Enthusiast

  • XS-BANNED
  • 0 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 10 July 2003 - 02:01 PM

Doesn't 2.1 just seem like a hassel with no extra benefits compared to 2.0 ?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users