Jump to content


Photo

Ava 0.47.3 Out


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 the joker

the joker

    Avalaunch Team

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,411 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 03 September 2003 - 10:31 AM

**** changelog 0.47.3 ****

Writing bootup-zone to eeprom when switching mode so you enter original mode when rebooting
Added auto switch of video mode according to game region attribute to the XML configuration file
Completed the NTSC / PAL switch. Both triggers + Y = pal 50, X = pal 60, B = NTSC J, A = NTSC M
Added SITE FORMAT <driveletter> command to FTP server
Added support for harddisks that has an additional partition (G: drive)
Fixed bug causing the APOD picture not to be used as the background
Added ability to specify news feed sources in the XML file
Fixed bug causing news feed to disappear from main screen
Fixed bug regarding rename of folders in file manager
Added SITE FREEROOTSPACEENABLE command to FTP server
Added SITE FREEROOTSPACEDISABLE command to FTP server
Added SITE DELTREE <folder name> command to FTP server
Added DELE command to cache for faster delete experience
Added cache-flushing on RMD and LIST
Added reading/storing of the CDDA and CDMP3 settings (backgroundmusic in XML file)
Tuned the buffersize used when reading from ISO9660 CD's


#2 mxlegend99

mxlegend99

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 181 posts

Posted 03 September 2003 - 10:53 AM

Awesome, yet to try it, but any new release rules.
GW biggrin.gif

#3 A_Snowman

A_Snowman

    X-S Member

  • Dev/Contributor
  • Pip
  • 80 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 03 September 2003 - 11:10 AM

w00t must go home asap.

A_Snowman


#4 DarkCounter

DarkCounter

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 39 posts

Posted 03 September 2003 - 11:15 AM

Whoa, you're really fast with your releases...

But I've got a question: The APOD is downloaded to drives Y and Z but it never appears as screensaver in my Avalaunch.

avalaunch.xml looks like this:
CODE
<apod enabled="1"/>


Another thing I don't understand: I flashed my BIOS to bring the LED up in orange. This works with all apps but avalaunch. Here I have a green LED, although it is set to orange in idlemode.
CODE
<led idle="orange" busy="red"/>

Any suggestions or solutions?

Enough complaints now wink.gif. Keep up the great work!

Greets,
DC

#5 the joker

the joker

    Avalaunch Team

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,411 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 03 September 2003 - 11:24 AM

thing is that we were first to make the LED changes, and we didn't really expect anyone to stuff it into bios'es. And we haven't really bothered to fix it yet =)

-tj

#6 DarkCounter

DarkCounter

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 39 posts

Posted 03 September 2003 - 11:41 AM

K, that explains this weird behaviour. And it's not a major problem, I think I can live without an orange LED in avalaunch wink.gif

But the APOD would still be interesting for me, donthave a clue why it doesnt work. Newsreader and SNTP work just fine, so it has to be problem with the coding?!?

Greets,
DC

#7 Dante_Ali

Dante_Ali

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 453 posts

Posted 03 September 2003 - 11:51 AM

Nice to see the dash being updated so quickly. I'm especially looking forward to test a new harddrive with the new G drive. laugh.gif

I'm experiencing lockups with this latest version, though. Anyone experiencing the same problems? I'm using an Xbox v1.0 with an Xecuter 4977 BIOS. Avalaunch is stored on the C drive and the xbe has been renamed to evoxdash.xbe. After a minute or so it will just lockup while I'm in the dash.

#8 Twisted

Twisted

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts
  • Location:Belguim
  • Interests:Computer (modding and overclocking)<br>Xbox (modding)<br>Games<br>Sport (Badminton)
  • Xbox Version:v1.4

Posted 03 September 2003 - 11:59 AM

I have the same problem

i'm using the Xecuter 4977 bios also on a v1.0 xbox and after a short time i have a lockup sad.gif

otherwise great dash !

#9 smacka

smacka

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 03 September 2003 - 12:10 PM

hi there,

the rss stuff isnt really working in this version, at least for me. when rss is enabled ava freezes as soon as the dash is loaded. in the last version everything worked fine and i'm using the same network configs. ive tried allready removing 2 feeds, but it still freezes sad.gif
i have to disable the rss feeds completely to make my ava work...

why is this happening ? i had no problems with the xbox-scene rss feeds on 047.2

#10 baturkin17

baturkin17

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 posts
  • Location:Chicago
  • Interests:Music, Computers, Games, Sleep
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 03 September 2003 - 12:10 PM

same setup and problem

it seems to be a problem with the dns servers.

change them to 0.0.0.0 and you wont get lockups anymore.

very strange.

it sux too cuz no rss, irc, APOD sad.gif

#11 snwcrash

snwcrash

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 1 posts

Posted 03 September 2003 - 12:12 PM

Will you guys be re-adding long file name support anytime soon? That was some cool stuff.

#12 pcween

pcween

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 223 posts
  • Location:germany

Posted 03 September 2003 - 12:20 PM

thanks for the update. in my opionion avalaunch is the best xbox dash atm. i have still installed 0.47.1, it runs pretty good for me (except IRC not working, which i don't use anyway) and sometimes buggish ftp-support (using flashfxp as a client). is the update to 0.47.3 recommended (stupid question, i know)?

#13 Gudihl

Gudihl

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts

Posted 03 September 2003 - 12:29 PM

QUOTE (smacka @ Sep 3 2003, 02:10 PM)
the rss stuff isnt really working in this version, at least for me. when rss is enabled ava freezes as soon as the dash is loaded. in the last version everything worked fine and i'm using the same network configs. ive tried allready removing 2 feeds, but it still freezes sad.gif
i have to disable the rss feeds completely to make my ava work...

Same here. After lots of reboots, I am quiete sure it is the newsflash entry. No problems when disabled, i.e. set to "0".

OTOH, I also get lockups when trying to activate proxy (over local squid on a debian linux) and asking for newest version in settings.

Some problems with network code? unsure.gif

#14 baturkin17

baturkin17

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 posts
  • Location:Chicago
  • Interests:Music, Computers, Games, Sleep
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 03 September 2003 - 12:31 PM

i still get lockups after disabling rss.

#15 smacka

smacka

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 03 September 2003 - 01:10 PM

QUOTE (baturkin17 @ Sep 3 2003, 02:31 PM)
i still get lockups after disabling rss.

try disabling other stuff like background music too




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users